Foto: Publicitātes attēli

Svētdien, 6. jūlijā, Dzintaru koncertzālē pirmo reizi notika latviešu Jūrmalas Džeza festivāls, kurā apmeklētājus priecēja vietējie džeza mūziķi, ziņo "Live Fest".

"Koncertdaļu atklāja pianists Harijs Bašs ar pavadošajiem mūziķiem, veidojot trio, programma tika ieturēta klasiskā gaisotnē. Trio priekšnesuma beigu daļā pievienojās Aminata Savadogo, jaunā izpildītāja pārsteidza klausītājus ar savu džezisko vokālu, mūziķe atzīst, ka šī bijusi pirmā reize, izpildot džeza mūzikas skaņdarbus uz lielās skatuves.

Koncerta programmā kā nākamais mākslinieks uzstājās Laimis Rācenājs, kurš skatītāju vidū izraisīja ovācijas un smaidus, izpildot tā sauktos – happy jazz stila skaņdarbus, kuri publiku neatstāja vienaldzīgu. Lielākās ovācijas Laimis sagaidīja, kad tika izpildīts Luisa Ārmstronga "What a wonderful world".

Otra pasākuma daļa tika uzsākta ar enerģisku uzstāšanos Denisa Paškēviča un "Funk Therapy" pavadībā, kas pozitīvi uzlādēja klausītājus, liekot kustēties mūzikas ritmos. Kā atzina Deniss, publika bija lieliska un Latvijā šādas ovācijas un tik skaļus aplausus džeza koncertā, viņš piedzīvoja pirmo reizi.

Kā pasākuma noslēdzošie mākslinieki uz skatuves kāpa Normunds Rutulis un Ieva Kerēvica. Lai arī esot bērniņa gaidības, Ieva Kerēvica visus apbūra ar savu enerģiju un samtaino balsi, izpildot visiem zināmo "Ķiršu lietu" un, noslēdzot vakaru kopā ar Normundu Rutuli dziedot "Kūko, kūko dzeguzīte"," pasākuma gaitu atstāsta tā organizatori.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!