Foto: Edgars Namiķis

Ar sadziedāšanos noslēdzies starptautiskais "Country Bauska Festival 2019", portālu "Delfi" informēja pasākuma rīkotāji.

Festivāla noslēgumā uz skatuves kāpa teju visas grupas – festivāla dalībnieces. Abas festivāla dienas apmeklētāju priecēja gan Latvijas mākslinieki, gan viesi no ārvalstīm. Festivālā savu prasmi rādīja arī līnijdejotāji, kuru paraugdemonstrējumi uzsāka pasākuma otro dienu.

Savukārt no grupām uz lielās skatuves pirmā kāpa latviešu grupa "The Rolltons". Otro festivāla dienu uz mazās skatuves atklāja iecavnieces "Carnelian", kurām sekoja Bauskas grupu Bekars. Abas jauno dziedātāju grupas kopīgi uzstājās arī festivāla pirmajā dienā, iesildot skatītājus pie lielās skatuves. Savukārt mazās skatuves festivāla noslēdzošā jaunā grupa "Country Side".

Otrās dienas viena no gaidītākajām grupām bija "Latvian Blues Band", kas uz "Courntry Bauska Festival" skatuves kāpa pirmo reizi. No ārzemju viesiem īpaši tika gaidīta ģitārista Alberta Lee uzstāšanās. Pirmo reizi prestižajai "Grammy" balvai viņš tika nominēts kā komponists, kad sarakstīja dziesmu "CountryBoy", ko izpildīja Rikijs Skags. 2002. gadā saņēmis "Grammy" kā labākais kantrimūzikas ģitārists.

Klausītāju atzinību izpelnījās arī viesi no Vācijas – grupa "BIG S", lietuviešu, grupa "Hank Williams Tribute", kas ir jauns Klaipēdas mūzikas skolas skolotāja Viktorasa Timašovasa projekts.

"Country Bauska Festival 2019" noslēdzošajā dienā uz Lielās skatuves kāpa arī pasākuma producents Mārtiņš Jātnieks ar savu grupu.

Pirmais Bauskas kantrī mūzikas festivāls notika 1999. gadā Pilskalna estrādē, un kopš tā laika festivāls ir Latvijas lielāko pasākumu vidū.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!