Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI
Ar grandiozu kopkori, piedaloties Latvijas popmūzikas un akadēmiskās mūzikas zvaigznēm, 1. jūlija vakarā izskanējis XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI Deju svētku atklāšanas koncerts Svētku kvartālā jeb "Skonto" stadionā.

Klātienē koncertu varēja baudīt svētku dalībnieki, bet plašākam skatītāju lokam bija pieejama tiešraide, ko nodrošināja Latvijas Televīzijā.

Koncertā piedalījās Renārs Kaupers, Daumants Kalniņš, Intars Busulis, Jānis Šipkēvics, Reinis Sējāns, Aija Andrejeva, Zigfrīds Muktupāvels, Marina Rebeka, Aminata, Kristīne Kārkla, Emīls Balceris, Jolanta Strikaite un "Lady's Sweet", Liepājas simfoniskais orķestris, kori "Maska", "Pa Saulei", "Austrums", "Stars", Emīla Dārziņa jauktais koris, diriģents Jānis Ozols, kā arī komponisti Raimonds Pauls, Zigmars Liepiņš, Kārlis Lācis, Raimonds Tiguls, Jānis Lūsēns, Mārtiņš Brauns. Pacilājošā gaisotnē izskanēja dziesmas, kas gadu gaitā ir kļuvušas par sava laika zīmēm un simboliem.

Koncertu vadīja Dailes teātra aktieri Artūrs Skrastiņš un Ilze Ķuzule-Skrastiņa.

XXVI Vispārējie latviešu Dziesmu un XVI Deju svētki, kas šoreiz notiek Latvijas valsts simtgades zīmē, Rīgu pieskandinās no 2018. gada 30. jūnija līdz 8. jūlijam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!