Foto: LETA

21. oktobrī mūzikas klubā "Kaļķu vārti" tika atklāta mūzikas un mākslas festivāla "Bildes 2015" muzikālā programma.

Festivāls, kas šogad svin savu 30 gadu jubileju, kā pirmo piedāvāja koncertu "Ielūdz Bilžu mūziķi un viņu bērni". Koncertā uz skatuves kāpa arī mūziķu atvases, kuras kopā ar vecākiem augušas festivālā "Bildes" - sākot ar pirmajiem nedrošiem solīšiem līdz pat nopietni vērā ņemamiem muzikālajiem sasniegumiem. Katram no viņiem ir savs stāsts, kas veidojies festivāla nometnēs, koncertos un aizskatuvē.

Savā jubilejas gadā festivāls piedāvās astoņus dažādu žanru koncertus un trīs izstādes. Mūzikas cienītājus tradicionāli priecēs folkmūziķi, jaunie dziesminieki, kā arī pašmāju blūza un džeza mūziķi.

Festivāla laikā uz skatuves būs iespēja vērot arī jaunos mūzikas censoņus un festivāla veterānus. Neizpaliks arī radošo personību uzstāšanās un koncerts pašiem mazākajiem, kurā piedalīsies daudzi Latvijā populāri bērnu muzikālie kolektīvi.

22. oktobrī mūzikas klubā "Kaļķu vārti" notiks blūza koncerts, novembra sākumā būs iespēja apmeklēt folkkoncertu un jauno dziesminieku koncertu, bet no 27. novembra līdz 29. novembrim festivāla koncerti notiks Rīgas Kongresu namā. Šajā laikā festivāla programmā būs iekļauts jauno grupu un "Bilžu" veterānu kopprojektu koncerts, "Bildēs" sevi pieteikušo grupu un radošo personību kopprojektu koncerts, koncerts bērniem un "Bilžu" veterānu koncerts.

Savukārt festivāla "Bildes" izstādes ir skatāmas Līvu laukumā, tirdzniecības centrā "Spice" un "Spice Home".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!