Foto: Valters Pelns
Ar vētrainu ballīti un nakts koncertu Liepājā, klubā "Kursa" aizvadītajā nedēļas nogalē nosvinēta koncertdārza "Pūt, vējiņi!" atdzimšana. Īpašs pārsteigums viesiem bija grupas "Prāta vētra" dalībnieku Jāņa Jubalta un Renāra Kaupera iepriekš neizziņotā uzstāšanās.

Jau ziņots, ka 27. maijā pēc vairākus gadus ilgus rekonstrukcijas publikai atkal tika atvērts koncertdārzs "Pūt, vējiņi!", bet pēc svinīgā koncerta aptuveni 800 liepājnieki un pilsētas viesi svinības turpināja klubā "Kursa".

Vakara gaitā uz skatuves kāpa Uldis Marhilevičs, Zigfrīds Muktupāvels, Ainars Virga, "The Hobos" & Ralfs Eilands, "Carnival Youth", kā arī vinila plašu meistari — DJ Roberts Gobziņš un DJ Eduards Švāns. Savukārt vakara pārsteigums - Renāra Kaupera un Jāņa Jubalta ierašanās – vainagojās ar "Prāta vētras" dziesmām "Četri krasti", "Šokolādes saldējums", "Plaukstas lieluma pavasaris" un "Lidmašīnas".

Klubs "Kursa" atrodas unikālā vietā — Liepājā, pašā jūras krastā un 1968. gadā nams atklāts reiz Latvijā lielākās un jaudīgākās zvejas saimniecības — kolhoza "Boļševiks" — paspārnē. Arhitektra Jura Monvīda Skalberga (dz.1935) radītā ēka ir viens no spilgtākajiem padomju modernisma arhitektūras piemēriem Latvijā, kas līdz šim brīdim saglabājusi autentisko, unikālo iekārtojumu un laika garu. Pēc ilgu gadu klusuma šogad kultūrvietā plānoti vairāki notikumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!