Foto: DELFI
20. augustā Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā Rīgā norisināsies pasaules mūzikas festivāls "Porta". Festivālu svinīgi atklāja 19. augustā restorānā "Ostas skati" ar mūziķu satikšanos un koncertu - ceļojumu Eiropas valstu kultūrā.

Atklāšanas koncertā uzstājās somu apvienība, sāmu joikošanas, elektroniskā un eksperimentālā džeza saplūdinātāji "Wimme & Rinne", Izraēlas apvienība "Yemen Blues", kas izpilda jaunā laikmeta kultūras mūziku, kurā apvienoti jemeniešu, Rietumāfrikas, blūza, fanka un džeza ritmi, kā arī ungāru duets "¡Nosnach". Kā jau tas festivālā "Porta" ierasts, viesmākslinieki veido īpašu pārsteigumu koncertā – sadarbību ar Latvijas mūziķiem. Šoreiz kopprojektu veidoja enerģiskā franču-itāļu grupa "LaLaLa Napoli" kopā ar latviešu grupu "Tautumeitas".

Jau ziņots, ka festivāla galvenā diena būs 20. augusts, kad Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā notiks ne tikai koncerti, bet varēs baudīt arī pasaules tautu ēdienus. "Porta" rīko arī pasaulē slavenās ukraiņu grupas "DakhaBrakha" koncertu, kas 25. augustā notiks Mežaparka Lielajā estrādē.

Kopš 1999. gada festivāls "Porta" nodarbojas ar pasaules mūzikas popularizēšanu Latvijā, uz Rīgu un citām Latvijas pilsētām aicinot uzstāties dažādu valstu mūziķus, kuri savā skanējumā savij tradicionālo un mūsdienīgo, autentisko un atšķirīgo, nepieradināto.

Biļetes uz festivālu "Porta" nopērkamas "Biļešu paradīzes" kasēs un internetā. Biļetes, kas bija iegādātas uz pagājušā gada "Porta" rudens koncertiem, ir derīgas uz šīs vasaras festivālu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!