Foto: F64

Vērienīgi izskanējis šoruden vienpadsmitais koncerts "Mans draugs Mārtiņš Freimanis" Ķīpsalas hallē ar vairāk nekā 120 dalībniekiem. Koncerta ieraksts būs skatāms 1. janvārī pulksten 21.15 LTV1, portālu "Delfi" informē "MicRec" pārstāve Ilze Pleša.

Ķīpsalā vienīgo reizi koncertturnejas laikā uz skatuves kāpa arī koncerta režisore Marija Bērziņa, izpildot mazāk zināmo, bet melodisko Freimaņa darbu "Mans neatklātais super NLO". Tāpat klausītājus pārsteidza trio "Saldais" ar mūsdienīgu un elektronisku Freimaņa dziesmu popūriju, Aijas Andrejevas pirmo reizi izdziedātā dziesma "Tik un tā nesapratīs", kā arī grupas "Rīgas modes" izpildītā "Redz, kā tu ar mani".

Uz skatuves dažādos duetos, trio un solo izpildījumos izskanēja tādas iemīļotas Freimaņa dziesmas kā "Arī man ir sirds", "Lietus dārzs", "Bet maijpuķītēm jāpaliek", "Satīties, sapīties", "Paspēlēsim paslēpes" un daudzas citas Tās izdziedāja solisti Lauris Reiniks, Aija Andrejeva, Olga Rajecka, Andris Ērglis, Ivo Fomins, Gatis Mūrnieks, Madara Grēgere, Katrīna Bindere kopā ar Jāņa Strazda mūziķu grupu, kā arī "Līvi", "Refleksija" un "Z-Scars."

Īpaši emocionāli izskanēja koncerta kopdziesmas "Draugs" un "Pie Dieviņa", kurās solistiem uz skatuves pievienojās vairāk nekā 100 dalībnieki no kora "Mūza", Āgenskalna Valsts ģimnāzijas kora, Liepājas jauniešu kora "Reverberācija" un Valmieras kora "Skan".

Koncerttūres virsmērķis bija ziedojumu vākšana Bērnu paliatīvās aprūpes centra "Sapņu tilti" būvniecībai. Kopsummā koncertu laikā tika saziedoti līdzekļi 9451.54 eiro apmērā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!