Foto: Publicitātes foto

Starptautiskā mūzikas festivāla “Summertime – aicina Inese Galante” ceturtajā dienā, 13. augustā, klausītājus priecējā viens no spilgtākajiem jaunajiem Latvijas pianistiem Reinis Zariņš un slavenais ansamblis “Klezmerata Fiorentina” no Itālijas, kura daiļrade atspoguļo klezmeru, Balkānu un itāļu mūzikas simbiozi.

Pasaulē labi zināmais pianists rīdzinieks Reinis Zariņš ir uzvarējis 11 starptautiskos konkursos, piedalījies prestižos festivālos gan Eiropā, gan ASV, kā arī saņēmis Gada labākā mākslinieka balvu. Mūziķa radošajā bagāžā ir sadarbība ar tādiem slaveniem kolektīviem un diriģentiem kā Maskavas kamerorķestris, "Kremerata Baltica", "Ostrobothnian Chamber Orchestra", Pjērs Bulēzs, Pēters Etvošs, Pablo Erass-Kasado, Djego Masons un citi.

"Klezmerata Fiorentina" ir virtuozu mūziķu kvartets no Florences operas un simfoniskās mūzikas orķestra "Orchestra del Maggio Musicale Fiorentino". 1928. gadā dibinātais orķestris ir kļuvis par vienu no pasaules labākajiem kolektīviem. Tā ieraksti godalgoti ar prestižām starptautiskajām prēmijām, tostarp arī "Grammy".

Festivāls "Summertime – aicina Inese Galante" Jūrmalā notiek jau 13. reizi. Tā idejas autore un patronese ir starptautiski pazīstamais soprāns Inese Galante.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!