Foto: Roberts Blaubuks

Otrdien, 25. janvārī, godinot estrādes mākslinici Margaritu Vilcāni, Latvijas populārās mūzikas zvaigznes - maestro Raimonds Pauls, dziedātāji Intars Busulis, Normunds Rutulis, Daumants Kalniņš un daudzi citi – priecēja klausītājus jubilejas koncertā "Margarita. Melodija. Mode".

Koncerts notika Lielās ģildes Lielajā zālē. Kā iepriekš ziņots, turpat, Lielajā ģildē, tika atklāta multimediālā Margaritas Vilcānes skatuves tērpu izstāde, iezīmējot modes unikālo vietu estrādes jomā 20. gadsimta otrajā pusē. Tērpu māksliniece – Ārija Punenova. Izstādi būs iespējams apskatīt no 29. janvāra līdz 26. februārim.

Margaritas Vilcānes jubilejas koncertā klausītājus priecēja Normunds Rutulis, Intars Busulis, Daumants Kalniņš, koris Anima, instrumentālā grupa Kristapa Krievkalna vadībā un, protams, pati jubilāre. Līdzās Margaritai Vilcānei uzstājās arī īpašie viesi – modes māksliniece Asnāte Smeltere un maestro Raimonds Pauls. Koncerts norisinājās kā jubilāres un citu mākslinieku saruna, kurā savijās tādas populāras dziesmas kā "Par pēdējo lapu", "Paliec un neaizej", "Baltā saule" un citas.

Foto: Roberts Blaubuks

Kā norāda koncerta rīkotāji, Vilcāne ir sava laika skatuves ikona, kura neatstāja vienaldzīgu nevienu. Cilvēku atzinību Latvijā un ārpus tās viņa iemantojusi gan izcilo vokālo dotību, gan krāšņo skatuves tērpu dēļ. No 60. gadu beigām Ārija Punenova, dziedātājas sirdsdraudzene un Rīgas Modeļu nama māksliniece un modele, bija atbildīga par katru modelēto un izgatavoto Margaritas tērpu. Abas mākslinieces satikās 1967. gadā Monreālā EXPO izstādes laikā, kur Margarita uzstājās kā dziedātāja, bet Ārija – kā modele. Kopumā izstādē ir aplūkojami 24 skatuves tērpi.

Margarita Vilcāne apaļu jubileju svinēja 2020. gadā, bet nu dzimšanas dienu bija iespējams nosvinēt klātienes koncertā. Atgādinām, ka 2020. gada nogalē iznāca muzikoloģes Daigas Mazvērsītes biogrāfiska grāmata "Mirgo mana Margarita" ("Latvijas mediji") par Margaritu Vilcāni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!