Foto: Elena Safronova

Krāšņā un mīlestības tēmas piesātināta noskaņā 10. augusta vakarā Dzintaru koncertzālē Jūrmalā atklāts festivāls "Summertime – ielūdz Inese Galante", pulcējot gan pašmāju mūzikas cienītājus, gan operas dīvas Galantes pielūdzējus no citām valstīm.

Koncerta ievadā festivāla patronese un rīkotāja, soprāns Inese Galante sveica klātesošos četrās valodas, apliecinot savu uzticību un cienu publikai un ieskicējot vakara galveno tēmu – mīlestību visdažādākajās tās izpausmēs.

Festivāla, kas šogad norisinājās jau 13. reizi, atklāšanā uzstājās slaveni Latvijas mūziķi – ārvalstīs pieprasītais basbaritons Egīls Siliņš, izcilais kontrtenors Sergejs Jēgers, pianistu dinastijas pārstāvis Andrejs Osokins un, protams, pati Inese Galante, kā arī vijolniece no Madrides Anna Marija Badija Ņikiforova. Svētku atmosfēru bagātināja festivāla orķestris, kurā spēlē izcilākie Latvijas mūziķi. Galvenais festivāla diriģents – Ekharts Viciks no Vācijas. Vakaru vadīja pazīstamais komiķis un televīzijas personība Valters Krauze, bet aizskatuves intervijās ar māksliniekiem tikās aktieris Andris Bulis.

"Festivāls "Summertime – aicina Inese Galante" ir ģimenes svētki dvēselei un sirdij, kā arī vieta, kur var tikties ar draugiem un baudīt glāzi šampanieša ar māksliniekiem pēc koncerta. Tā ir reta iespēja iepazīties ar pazīstamiem mūziķiem, kuri pirmo reizi viesojas Latvijā un kurus var dzirdēt tikai mūsu festivālā,'' saka Diana Galante, festivāla "Summertime - aicina Inese Galante" producente un "Ineses Galantes Fonda" direktore.

Jau ziņots, ka festivāls norisināsies līdz 13. augustam. Plašāk par tā programmu – festivāla mājaslapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!