Foto: Publicitātes attēli
8. augustā Juglas ezerā, Latvijas Etnogrāfiskā brīvdabas muzeja krastā izskanēja Latvijā pirmais crossover jeb starpžanru mūzikas festivāls 'Laivā'. Klātienē to baudīja aptuveni pusotrs tūkstotis cilvēku laivās. Festivāla tiešraidi nodrošināja LMT Straume.

Uz skatuves kāpa modernās kokles virtuoze Laima Jansone, etnomūzikas grupa "Tautumeitas" un klasiskās mūzikas huligāni "Dagamba".

Festivāls "Laivā", kas ir viens no lielākajiem šīs vasaras kultūras un izklaides notikumiem, klātesošajiem sniedza īstu festivāla atmosfēru – mūzika bez robežām, daudzveidīga programma, jaudīgs šovs, atpūtas zona un pat bārs uz ūdens.

Kā jau kārtīgā festivālā, neizpalika arī pārsteigumi. Pēc Laimas Jansones enerģiskās festivāla atklāšanas ar savu stāstu par Brīvdabas muzeja vēsturi veselīga humora mērcē dalījās aktieris un Brīvdabas muzeja pārstāvis Imants Vekmanis. Kā otrās festivālā uzstājās "Tautumeitas", savukārt tieši pirms "Dagambas" šova skatuve uz laiku pārtapa par mīlestības saliņu humora grupas "Mazais princis" vadībā.
"Šis grupai "Dagamba" bija ļoti īpašs vakars. Ne tikai esam aizsākuši savu festivālu un pirmo reizi muzicējām skatītājiem laivās, bet šis vakars pāršķir jaunu lappusi grupas vēsturē. Mums ir liels prieks, ka "Dagambas" sastāvu Hamidrezas vietā papildina kontrabasiste Alise Broka, ar kuru pirmo reizi sadarbojāmies tieši pirms gada singla "Nutcracker Rock" ierakstā un klipa filmēšanā," stāsta grupas mūziķi.

Festivāla rīkotāji teic īpašu paldies cilvēkiem un kompānijām, kas ļāva šim brīnumam notikt. Pasākuma maģisko atmosfēru palīdzēja radīt gaismu un skatuves kompānija NA, skaņu kompānija "KM Sound" un Latvijas Etnogrāfiskā brīvdabas muzeja personāls. Gaismu mākslinieks Pāvels Armanis, skaņu režisori Andris Ūze, Einārs Cintiņš un Artūrs Sedriks Sinkevičs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!