Foto: Publicitātes foto

Līdz ar saullēktu svētdienas, 2.augusta rītā Kalnsētas parkā noslēdzās rokfestivāls "Saldus saule 2015", kas priecēja apmeklētāju tūkstošus ar populāru mākslinieku priekšnesumiem un īpaši draudzīgu un patīkamu atmosfēru, portālu "Delfi" informēja pasākuma rīkotāji.

Festivāls "Saldus saule" aizsākās sestdienas rītā ar bērnu koncertu un aktivitātēm pļavā.  Festivāla vakara programmu pēcpusdienā ar enerģisku uzstāšanos atklāja grupa "Rusted Wheel", kurus vēlāk uz skatuves nomainīja dziesminiece Anete ar īpaši atmosfērisku un niansētu akustisko soloprogrammu, ģitāras pavadībā izpildot savas kompozīcijas "Ezītis miglā", "Naktstauriņš", "Tik daudz smieklu" un citas. Sekoja spilgta pašmāju modernā roka apvienības "Laika suns" uzstāšanās, bet pēc tam apmeklētājus pie skatuves sapulcināja un ar savām populārākajām dziesmām priecēja Ivo Fomins.

Ar jaudīgu uzstāšanos vakara programmu turpināja "Pienvedēja piedzīvojumi" un "Dzelzs vilks", bet festivāla apmeklētāju emocijas pāri Kalnsetas parka apkārtnes kalniem aiznesa lieliskie "The Sound Poets". Sekoja projekts "Rudens vēju muzikants", kur Felikss Ķiģelis bija sapulcinājis Latvijā pazīstamus mūziķus, lai kopīgi atskaņotu Ērika Ķiģeļa dziesmas. Projektā "Rudens vēju muzikants" bija apvienojušies Igo, Vilnis Krieviņš, Guntars Mucenieks, Armands Alksnis, Mārtiņš Burkevics, Andris Akermanis un citi mūziķi. Programmā tika atskaņotas Ērika Ķiģeļa laika Līvu dziesmas un viņa solo skaņdarbi, un ievērojot tradīcijas, dziesmas "Saldus saule" izpildījumu kuplināja krāšņs salūts.

Tūlīt pēc pusnakts gaisu ierībināja leģendārie "Pērkons" un "Linga", ar elektrizējoši ekscentrisku uzstāšanos startēja "Ryga", bet, austot rīta gaismai, festivālu noslēdza "Opus Pro" ar joprojām zināmajām un mīlētajām kompozīcijām.

Festivāls Saldus saule pirmoreiz notika 1987. gadā, un ir latviskākais un senākais no joprojām notiekošajiem Latvijas rokfestivāliem. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!