Foto: DELFI

Ar daudzveidīgu programmu sestdien, 11. augustā, Aknīstes novada Susējā turpinājās alternatīvās kamermūzikas festivāls "Sansusī", piedāvājot gan jauno skatuves mākslinieku eksperimentus, gan muzikālus priekšnesumus, gan tradicionālu zaļumballi ar pēdējos simts gados dziedātākajām un spēlētākajām latviešu dziesmām.

Festivāla otrā diena iesākās ar Rīta rosmi, bet dienas gaitā apmeklētājiem bija iespēja noskatīties Antras Austriņas-Seņkānes izrādi "Eksperiments ar apskāvienu", kā arī Māras Ķimeles veidoto studentu izrādi "Latviešu tautas pasaku virtene", kas pirms nedēļas pirmizrādi piedzīvoja Valmieras vasaras teātra festivālā. Īpašs notiks bija "Brīvprātīgo eksperiments" – nedēļu ilgs festivāla brīvprātīgo un jauno teātra profesionāļu eksperiments – performance, kurai daba ir vislielākā skatuve. Notikuma devīze – "kas notiek mežā, paliek mežā."

Festivāla muzikālajā programmā "Sansusī" sestdienā piedāvāja akordeonista Māra Rozenfelda priekšnesumu "Silueti", Alīnas Rotaru "Burvju klavesīnu", "Aleph Quartet" uzstāšanos, kā arī jau tradicionālo "Pianistu kautiņu". Vakara izskaņā "Sansusī" apmeklētāji tika aicināti uz zaļumballi, bet vakaru noslēdza 20 minūšu disko.

Festivāls "Sansusī" Aknīstes novadā notiek kopš 2014. gada. To rīko Latvijas Nacionālās operas solists Armands Siliņš kopā ar domubiedriem. Tas ir starpdisciplinārs skatuves mākslas festivāls ar akcentu uz kamermūziku un alternatīvu gaisotni. Festivāls apvieno bezrūpīgu būšanu pie dabas, draugu un ģimenes lokā, ar izsmalcinātu kamermūzikas un citu skatuves mākslas žanru baudījumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!