No 31. jūlija līdz 2. augustam Siguldā notika XXIII Starptautiskie Siguldas Opermūzikas svētki, kuros uzstājās gan Latvijas, gan pasaules operdziedātāji.

Viens no nozīmīgākajiem notikumiem svētkos bija 31. jūlija galā koncerts "Mēs no Latvijas", kurā uzstājās Latvijas solisti Rihards Mačanovskis, Krišjānis Norvelis, Dināra Rudāne, Romans Poļisadovs, Andris Ludvigs, Andžella Goba, Liene Kinča, Kalvis Kalniņš un citi, kā arī pareizticīgo vīru koris "Logos".

1. augusta centrālais notikums bija Arvīda Žilinska operas "Zelta zirgs" iestudējums brīvā dabā, kuru iestudēja Guntis Gailītis, vizuālo noformējumu veidoja mākslinieki Krista un Reinis Dzudzilo, bet Antiņa lomā iejutās Jānis Kurševs. Vēl "Zelta zirga" iestudējumā tēloja Jolanta Strikaite, Jānis Apeinis, Andris Ludvigs, Kristīne Gailīte, Krišjānis Norvelis, Aira Rūrāne, Andris Lapiņš, Juris Ādamsons, Irma Pavāre, Viesturs Vītols un Liene Lasmane.

Savukārt 2. augusta "Grand" galā koncertā klausītājus priecēja Marselo Alvaresa, Klementīnes Mergēnas, Marinas Rebekas, kā arī Dmitro Popova un citu pasaules operdziedātāju balsis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!