Foto: Valters Pelns
Sestdien, 20. jūlijā, Liepājā izskanēja grandiozs "Prāta vētras" pagājušā gada "Skārda bungu tūres" noslēguma koncerts, ko apmeklēja aptuveni 28 tūkstoši fanu, bet vēl simtiem cilvēku priekšnesumu baudīja aiz žoga parkā uz līdzpaņemtiem krēsliem un segām.

"1989.gadā, kad tika dibināta grupa "Prāta Vētra", stadioni un simtiem tūkstoši klausītāju likās tāls sapnis, kas piepildījies mūsu visu acu priekšā šovakar," Renārs, teikdams visaizkustinošākos pateicības vārdus vecākiem, ģimenēm, visiem tiem, kuri atbalstījuši "Prāta vētru" šajos 30 muzikālā ceļojuma gados, vēlreiz atgādināja, ka saviem sapņiem ir vērts ticēt.

Šī koncerta programmā līdzās "Prāta vētras" hitiem izskanēja arī kopdarbs ar grupu "Instrumenti" – "Te saule aust", Aijas Andrejevas versija par dziesmu, ja "Ja tikai uz mani tu paskatītos" apvienojumā ar hitu "Mēs pārejam uz tu", kam sekoja Arstarulsmirus skaņdarbs "Tur kaut kam ir jābūt", Imanta Kalniņa vadmotīvs no filmas "Pūt, vējiņ!i" talantīgā ģitārista Ulda Beitiņa izpildījumā. Uldis pievienojās "Prāta vētrai" kopā ar albuma "Par to zēnu, kas sit skārda bungas" producentu Povelu Olsonu no Zviedrijas un Denisu Paškeviču.Īpašs sveiciens ar dziesmu "Lec" izskanēja Kristapam Porziņģim, ar kuru kopā dienu iepriekš "Prāta vētra" atklāja basketbola laukumu.

"Visas mūsu komandas vārdā saku ārkārtīgi lielu paldies Liepājas pilsētai par tik sirsnīgu uzņemšanu un visiem koncerta viesiem par tik jaudīgām emocijām. Jūs bijāt lieliski," pateicas grupas menedžere Aija Auškāpa.

Drīzumā grupa dosies koncertēt uz Ķīnu. Jaunumiem par grupas gaitām Ķīnā varēs seko līdzi "Prāta vētras" sociālo tīklu kontos.

"Skārda bungu tūres" noslēgums sakrīt arī ar "Prāta vētras" 30 gadu jubileju, taču, kā pati grupa pauda jau pērn, kad viesojās "Delfi TV ar Jāni Domburu", tad nav vēlējusies šo faktu īpaši izcelt, lai tādējādi vairotu tūres popularitāti.

"Faktiski izveidojās skaista tradīcija – līdzīgi bija arī ar iepriekšējo tūri. Mēs finišējām Rīgā, tad nākamajā gadā uztaisām vēl atceres un kārtīga punkta pielikšanas pasākumu. Tas arī pagājušajā reizē notika Liepājā," stāsta grupas solists Renārs Kaupers.

Pagājušajā gadā pirms "Skārda bungu tūres" uzsākšanas "Prāta vētra" viesojās "Delfi TV" studijā pie Jāņa Dombura, kurā cita starpā stāstīja par tobrīd vēl publikai neredzēto iespaidīgo skatuvi, turnejas programmu un gaidāmo šovu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!