Foto: Valters Pelns

Svētdien, 27. janvārī, Liepājas koncertzālē "Lielais dzintars" ar vētrainām stāvovācijām izskanējis pasaulslavenā vijolnieka Gidona Krēmera, orķestra "Kremerata Baltica" un slavenā vācu cirka "Circus Roncalli" klauna Roberta Vikes (Robert Wicke) koncerts. Šī bija pirmā izcilā vijolnieka uzstāšanās Liepājas koncertzālē, kā arī vienīgais viņa jaunās programmas "Iesākumā bija... troksnis" atskaņojums Latvijā.

Atskaņojot Mečislava Veinberga (Mieczysław Weinberg), Astora Pjacollas (Astor Piazzolla) un Artura Maskata mūziku, Krēmers kopā ar paša izloloto orķestri "Kremerata Baltica" un Robertu Viki janvārī apceļo Vāciju, Šveici, Latviju un Lietuvu. Koncertā Liepājā bija apvienotas divas programmas, kas Vācijā tika atskaņotas atsevišķos tematiskos koncertos – "Veltījums Pjacollam" un "Iesākumā bija... troksnis" jeb "Viss, ko jūs gribējāt uzzināt par mūziku, bet neuzdrošinājāties pajautāt".

Koncerts tika atklāts ar zināmā pašmāju komponista Artura Maskata opusu "Pusnakts Rīgā", ko pats skaņradis raksturo kā tango un veltījumu skaistai mīlestībai. Pirmo daļu turpināja tango karaļa, argentīniešu komponista Astora Pjacollas tempermentīgā mūzika. Savukārt otrā koncerta daļa bija veltījums lieliskā 20. gadsimta poļu komponista Mečislava Veinberga simtajai jubilejai. Viņa mūziku papildināja klauna Roberta Vikes teatrālās etīdes un dažādi cirkam raksturīgi priekšnesumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!