Foto: OHM.lv
Aizvadītajā nedēļas nogalē Liepājas koncertzāles "Lielais dzintars" pavasara sezonu noslēdza vērienīgs opermūzikas galā koncerts, kuru klausītājiem pirmo reizi Latvijā piedāvāja Lietuvas Nacionālā operas un baleta teātra simfoniskais orķestris diriģenta Ričarda Šumilas vadībā.

Kopā ar kaimiņzemes spēcīgākajiem solistiem – soprānu Viktoriju Miškūnaiti, tenoru Merūnu Vitulski un baritonu Steponu Zoni – koncertā izskanēja operas žanra virsotnes.

Galā koncerta "Operas triumfs" solisti izpildīja slavenākās un kaislīgākās ārijas, dziedājumus un duetus no pasaulē pazīstamāko skaņražu Džakomo Pučīni, Šarla Guno, Žorža Bizē, Volfganga Amadeja Mocarta, Džuzepes Verdi, Džoakīno Rosīni, Franca Lehāra, Pjetro Maskanji un Leonarda Bernšteina daiļrades. Starp šīm emocionāli piesātinātajām ainām simfoniskais orķestris klausītājus priecēja ar dinamiskām uvertīrām, prelūdijām un intermeco.

Foto: OHM.lv

Svinot latviešu un lietuviešu kopīgo mūzikas mantojumu, galvenais diriģents Ričards Šumila programmā iekļāva arī ārijas no Liepājā dzimušā Lietuvas nacionālā komponista Baļa Dvarjonas operas "Daļa".

Koncerta noslēgumā visi trīs operas solisti orķestra pavadībā klausītājiem veltīja dzīvespriecīgo un pacilājošo Luidži Denzas neapoliešu dziesmu "Funiculi, funiculà". Pateicībā par vētrainajām stāvovācijām, mūziķi daļu no šīs dziesmas atskaņoja atkārtoti.

Kā vēsta koncertzāles pārstāvji, vasaras sezonā, 29. jūlijā, koncertdārzā "Pūt, vējiņi!" klausītāji aicināti piedzīvot dzīves līksmību gruzīnu mūzikas pasaulē, kuras bagātīgās krāsas atklās viena no Gruzijas spilgtākajām dziedātājām – etnodžeza dīva Nino Katamadze un grupa "Insight".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!