Foto: Publicitātes attēli

1. augustā Liepājas koncertzālē "Lielais dzintars" Liepājas Simfoniskais orķestris svinēja ilgi gaidītu atkalredzēšanos ar saviem klausītājiem.

Diriģenta Gintara Rinkeviča vadībā kopā ar izcilo vijolnieci Līgu Baltābolu atskaņojot Antonio Vivaldi "Gadalaikus' un Pētera Čaikovska Ceturto simfoniju.

Solo partiju vienā no pasaulē populārākajiem akadēmiskās mūzikas šedevriem – Antonio Vivaldi vijolkoncertu ciklā "Gadalaiki" izpildīja Liepājas Simfoniskā orķestra pirmo vijoļu grupas koncertmeistare Līga Baltābola, kuras spēli raksturo īpašs smalkums un graciozitāte, portālam "Delfi" teic orķestra runassieva Iveta Vēvere.

Publika, kas jau sen bija izslāpusi pēc orķestra dzīvā izpildījuma, koncertā varēja izbaudīt arī viena no visu laiku izcilākā melodiķa Pētera Čaikovska autobiogrāfisko meistardarbu – Ceturto, jeb Liktens simfoniju, kur traģika un melanholija pārtop dzīvi apliecinošā uzvarā.

Pie diriģenta pults šajā vakarā stājās unikāls Čaikovska mūzikas interprets – viens no izcilākajiem, starptautisku atzinību guvušajiem Lietuvas diriģentiem Gintars Rinkevičs, kas ar septembri iesāks nu jau ceturto sezonu Liepājas Simfoniskā orķestra galvenā diriģenta amatā.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!