Foto: Publicitātes foto
28. decembrī Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) korē Saulcerītes zālē norisa Pētera Vaska fonda ikgadējais labdarības koncerts "Gaismas nākšana", kuru klausītāji varēja apmeklēt par ziedojumiem.

Koncertā klausītājus priecēja latviešu mūzikas talanti – soprāns Katrīna Paula Felsberga, pianiste Agnese Egliņa un jaunais sitaminstrumentālists Reinis Tomiņš.

Mūziķi atskaņoja daudzveidīgu latviešu kamermūzikas programmu svētku noskaņā. Koncertā izskanēja Viļņa Šmīdberga, Romualda Kalsona, Jēkaba Jančevska, Pētera Vaska skaņdarbi, kā arī divi jaundarbi – Henrija Poikāna "Ar burtu m sākas Miers" un Artura Maskata "Trīs Ojāra Vācieša dzejoļi".

Par koncerta programmu saka Katrīna Paula Felsberga: "Šajā programmā ir īstenojušies vairāki nelieli sapnīši, kurus, acīmredzot, atliek tikai izteikt skaļi un tie piepildās. Ar lielisko pianisti Agnesi Egliņu satikāmies pirms gada, kad kopā muzicējām komponista Jēkaba Jančevska autorkoncertā "Botānika" Salaspils Botāniskajā dārzā, atskaņojot divas viņa dziesmas, kuras izskanēs arī šajā koncertā.

Pavasarī mums bija iespēja šīs dziesmas ierakstīt Latvijas Radio fondos un sarunā par tām mēs ar Agnesi jokojot teicām, ka būtu tik forši uztaisīt kādu koncertprogrammu kopā mums abām. Un jau rudenī saņēmu zvanu no Pētera Vaska fonda vadītājas Regīnas Deičmanes - piedāvājumu veidot šo koncertprogrammu ar latviešu komponistu vokālo laikmetīgo kamermūziku. Ilgi nebija jādomā, kuru pianistu uzrunāt un man par lielu prieku, Agnese atsaucās. Mums pievienojās arī daudzveidīgais perkusionists Reinis Tomiņš."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!