Foto: Publicitātes foto

Grupa "Menuets" šogad atzīmē savu 45 gadu jubileju un devusies turnejā pa Latvijas lielākajām koncertzālēm. Jau piektdien, 28.novembrī, grupa uzstāsies koncertzālē "Rīga".

"Ja man jautā, kā vērtēju "Menueta" paziņojumu, ka sakarā ar savu ievērojamo jubileju viņi devušies pēdējā tūrē, es teiktu, ka tā droši vien ir tāda neliela reklāma. Es nekādi nespēju iedomāties, ka šie cilvēki, šie mūziķi, kurus tik labi pazīstu un zinu, kāds viņos ir potenciāls, pēkšņi beigtu spēlēt un teiktu: "Tagad mēs sēdēsim mierā!"

Galu galā, daudzi pasaulslaveni mākslinieki ik pa brīdim paziņo: "Ai, tagad mēs dodamies pēdējā tūrē!" Tomēr pēc kāda klusuma brīža atgriežas," pirms pieciem gadiem notikušo "Menueta" 40. jubilejas turneju, kas tika sludināta kā pēdējā, tolaik komentēja Imants Kalniņš.

"45 gadu laikā izaugušas vairākas paaudzes, kas viņos ir iemīlējušās. Jo "Menuets" dzīvo ārpus jēdzieniem stilīgi vai vecmodīgi. Kaut gadi gājuši un liktenis nav saudzējis, savā dziļākajā būtībā "Menuets" ir tā pati ņiprā grupa, kas dzimusi Jūrmalas 4. vidusskolā, pirmos mēģinājumus aizvadījusi garāžā un savu nosaukumu reiz palienējusi no smaržu pudelītes ar poētisku uzrakstu "Menuets".

Par viņu iedvesmas avotu var uzskatīt Bītlus. Par paroli – Imantu Kalniņu. Viņa sacerētā "Dziesma, ar ko tu sāksies" uz mūžīgiem laikiem kļuvusi par "Menueta" neoficiālo himnu, ko ierasts klausīties un kopā dziedāt, kājās stāvot," raksta koncerta rīkotāji.

Foto no jubilejas turnejas koncerta Rēzeknes koncertzālē "Gors":

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!