Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI

Ar iespaidīgu šovu 2. jūnija vakarā "Arēnā Rīga" uzstājās britu smagā metāla leģenda - grupa "Iron Maiden". Grupa Latvijā koncertēja pirmo reizi, pie mums ierodoties "Legacy Of The Beast" Eiropas turnejas ietvaros.

Uz koncertu, kas līdzinās teatrālam metālmūzikas uzvedumam, bija ieradušies ne tikai vietējie fani, bet arī klausītāji no Igaunijas, Lietuvas, Polijas, Serbijas, Slovākijas, Lielbritānijas un citām valstīm.

Arī šīs turnejas koncertos "Iron Maiden" komanda ir parūpējusies par grandiozu šovu, kurā tiek izmantota gan pirotehnika, gan liesmas, gan vairākkārt tiek mainītās dekorācijas un solista Brūsa Dikinsona tērpi. Protams, neiztrūkstošs šova elements Rīgas koncertā bija grupas talismans - zombijs Edijs, kurš uz skatuves parādījās vairākkārt un "Spitfire" lidmašīna šova noslēgumā.

Koncertu iesildīja vācu gotiskā metāla grupa "Lord of the Lost".

Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI

"Iron maiden" dibināta 1975. gadā, bet kā britu smagā metāla kustības viļņa pioniere tā pirmos panākumus guva jau 80. gadu sākumā. "Iron Maiden" ir iemantojusi statusu kā viena no visu laiku ietekmīgākajām smagā metāla rokgrupām.

Grupa un tās mūziķi ir saņēmuši vairākas nozīmīgas mūzikas balvas, tostarp "Grammy" balvu un tās ekvivalentus citās valstīs, kā arī "Brit Awards", "Silver Clef Award", "Nordoff-Robbins Award", "Ivor Novello Awards", "Juno Awards", "Public Choice International", "Classic Rock Roll of Honor Awards", "ECHO Awards" un iekļauti Ginesa rekordu grāmatā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!