Foto: Tenis Dimants

Mūzikas namā "Daile" 14. martā mūziķe Katrīna Dimanta prezentēja savu debijas solo albumu "Krāsas".

Kā iepriekš ziņots, jaunajā albumā atrodamas tādas jau zināmas dziesmas kā "Pipars", "Tu uz mani paskaties" un "Baltu sniega ceļu eju". Albums tapis kopš 2017. gada un apkopo Katrīnas mūzikas daudzās krāsas.

Saistībā ar šī brīža notikumiem pasaulē mūziķe bija apsvērusi domu, ka, iespējams, koncertu būt labāk atcelt: "Karš Ukrainā man nedod mieru. Solidarizējos ar ukraiņu tautu un uztraucos par saviem ukraiņu draugiem. Beigās pēc pārrunām ar cilvēkiem tomēr nolēmu par labu koncertam, jo mūzika spēcina mūs visus! Tāpat vēlējos pateikt paldies visiem, kas man šos gadus ir palīdzējuši un atbalstījuši. Šobrīd katrs labais vārds ir jo īpaši vērtīgs," pārdomās dalās Katrīna.

Albums "Krāsas" tapis pateicoties pūļa finansējuma akcijas 153 atbalstītājiem gan Latvijā, gan citviet pasaulē. Savas karjeras laikā Katrīna koncertējot ir apbraukājusi ne vien Eiropu, bet uzstājusies arī ASV, Brazīlijā, Austrālijā, iegūstot klausītājus, kas vēlāk pārtapuši par draugiem.

Prezentācijas koncertā Mūzikas namā "Daile" Katrīnu Dimantu sveikt bija ieradušies mūzikas kolēģi - Arstarulsmirus, Katrīna Gupalo un Andrejs Osokins, Kristīne Zadovska, Būū, Atis Auzāns, Aivo Oskis, Marka, Arnis Veisbārdis, kā arī grupu "Franco Franco" un "Audiokvartāls" mūziķi.

Katrīna Dimanta kopā ar pavadošo grupu kāpa uz skatuves, lai darītu to, ko prot vislabāk - koncertēt un nospēlēja lielāko daļu no albuma dziesmām. "Tieši koncertējot vislabāk var atlasīt dziesmas albumam. Ja klausītāji viegli atceras vārdus, dzied līdz un vēlāk man raksta un jautā, kur dziesmu var noklausīties, tad ir skaidrs - tā noteikti ir jāieraksta. Vēlos, lai dziesmas rezonē ar cilvēkiem!" saka Katrīna Dimanta. Viņa tūliņ pēc albuma prezentācijas dosies koncertēt ārzemēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!