Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI

Jau trešdien, 20. maijā, pulksten 21.00 pirmo reizi tiešraidē skanēs "Delfi digiKoncerts", kurā uzstāsies grupa "Carnival Youth". Dienu pirms uzstāšanās grupas puiši tikās mēģinājumā, lai pienācīgi sagatavotos kaut attālinātai, tomēr dzīvai muzikālai sarunai ar saviem faniem un klausītājiem. Piedāvājam fotoieskatu "Carnival Youth" mēģinājumā, kas sniedz arī ieskatu, kāds priekšnesums gaidāms trešdienas vakarā.

Grupa tiešraidei gatavo īpaši programmu "Reconnected". Koncerts ilgs aptuveni stundu, bet pēc tā ar "Carnival Youth" mūziķiem sarunāsies "Delfi" sociālo tīklu satura redaktors Eduards Gorbunovs. Koncerts būs skatāms "Biļešu paradīzes" mājaslapā.

Koncerta biļetes iespējams iegādāties "Biļešu paradīzes" interneta kasē. Biļetes iepriekšpārdošanā līdz 19. maijam (ieskaitot) maksās 6 eiro, bet koncerta dienā – 8 eiro par vienu tiešraides pieslēgumu jeb, tā saukto, dzīvokļa biļeti, kad ar vienu biļeti koncertu var baudīt visi vienas mājsaimniecības iedzīvotāji. Iegādājoties biļeti par 9 eiro, būs iespēja piekļūt gan tiešraidei, gan koncerta ierakstam pēc tās.

Jau ziņots, ka īsi pirms "digiKoncerta" "Carnival Youth" laida klajā jaunu dziesmu "Vasara bez internetiem" – Krievijas populārās grupas "Mumiy Troll" hita "Лето без интернета" versiju latviešu valodā. Trešdien gaidāmajā koncertā programmā iekļauts arī šis dziesmas dzīvais pirmatskaņojums.

"Ārkārtējā situācija tika izziņota laikā, kad gatavojāmies doties Eiropas turnejā, taču koncerti bija jāatceļ. Šī būs mūsu iespēja satikt neaizsniegtos fanus, un uzmundrinājums visiem, kuri ilgojas pēc dzīvās mūzikas koncertiem. Tāpēc arī nosaukums "Reconnected" – kā atkalsatikšanās un saslēgšanās pēc sakaru pārtrūkuma.

Tā kā koncerts domāts faniem visā pasaulē, programma pārsvarā būs angļu valodā, tomēr kādu dziesmu noteikti nospēlēsim arī latviski. Turamies digitālā pieskārienā!" saka "Carnival Youth" dalībnieki.

Koncerts tiek rīkots, reaģējot uz valstī un pasaulē ieviestajiem pulcēšanās ierobežojumiem, kas liedz notikt koncertiem, festivāliem un citiem pasākumiem. Latvijas radošo industriju pārstāvji ir pretimnākoša un mākslinieki ar savu daiļradi bez maksas dalās sociālajos tīklos, tāpēc "Delfi" aicina sabiedrību spert soli pretī un atcerēties, ka sociālā distancēšanās nav iemesls bez maksas pieprasīt kvalitatīvu kultūru, kurā ieguldītas zināšanas, radošā enerģija un laiks. Vairāk par "Delfi digiKoncertiem" šeit.

Koncerts tiek rīkots, ievērojot visus Covid-19 pandēmijas dēļ noteiktos drošības pasākumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!