Foto: Jānis Saliņš

Ceturtdien, 16. maijā, sirsnīgā atmosfērā Mūzikas nama "Daile" salonā tika atvērts albums "Raimonds Pauls un Daumants Kalniņš. Tikšanās Dailē", kurā iemūžināta šāda paša nosaukuma koncertprogramma.

Pasākumā Daumants kopā ar Maestro atskaņoja divas dziesmas no jaunā albuma, savukārt dzejniece Inese Zandere uzsvēra, ka, tieši pateicoties komponistiem, kuri raksta dziesmas ar latviešu dzejnieku tekstiem, dzeja bieži vien šādā veidā nonāk pie klausītājiem.

Kā stāsta Mūzikas nama direktore, jaunā albuma un koncertprogrammas producente Anda Zadovska, šī koncertprogramma izskanējusi jau vairāk nekā divdesmit reižu, bet nu tā izdota apjomīgā dubultā albumā, kuram pielikumā nāk grāmatiņa ar visu dziesmu vārdiem.

"Vienā albumā ar nosaukumu "Putnu dziesmas" ierakstītas Raimonda Paula un Daumanta Kalniņa izpildītais dziesmu cikls ar dzejnieces Ineses Zanderes vārdiem, bet otrajā albumā – Maestro un Daumanta veidotā dziesmu izlase ar latviešu dzejnieku vārdiem. To atskaņošanā piedalās Maestro Raimonds Pauls (klavieres), Daumants Kalniņš (balss), stīgu kamerorķestris diriģenta Kaspara Ādamsona vadībā, kā arī pavadošo mūziķu sastāvs: Raimonds Macats, Oskars Sproģis un Artis Orubs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!