Foto: Mārtiņš Plūme
Nedēļas nogalē aizvadīti pirmie divi koncerti "Mans zelts ir mana tauta". Tie notika Ogrē un Cēsis.

Kā "Delfi" informē koncerta rīkotāji no Producentu grupas 7, šis ir koncertsērijas cikla "ar cieņas apliecinājumu savai zemei un rotaļīgu vieglumu mūzikā" četrpadsmitais gads, un šie koncerti kā allaž ir dāvana Latvijai tās dzimšanas dienā. Šī gada muzikālā producenta - komponista Jāņa Lūsēna iedvesmots, studijā tapis dziesmas "Kā maigi dzelošs rožu krūms" ieraksts, ko solisti kā sveicienu svētkos sūta visiem klausītājiem. Dziesmas teksta autors ir dzejnieks Normunds Beļskis.

Koncertprogrammā "Mans zelts ir mana tauta" piedalās dziedātāji Zigfrīds Muktupāvels, Dināra Rudāne, Anmary, Atis Ieviņš un instrumentālistu grupa Jāņa Lūsēna vadībā. Uz skatuves izskan Jāņa Lūsēna, Zigmara Liepiņa, Raimonda Paula, Imanta Kalniņa, Ulda Marhilēviča, Jura Kulakova, Mārtiņa Brauna, Ulda Stabulnieka, Harija Zariņa u.c. komponistu melodijas, atsaucot atmiņā laiku, kad visi kopā, vienoti dziesmās un ticībā, pastāvējām par savas valsts atdzimšanu.

Šogad kā īpaši emocionāls vēstījums koncertā skan ne tikai izcila mūzika, bet arī latviešu dižgaru - dzejnieku audioieraksti viņu balsīs ar dzeju, kas veltīta mūsu zemei un tautai, norāda koncerta rīkotāji.

"Mans zelts ir mana tauta" programmas koncerti šonedēļ notiks: 10. novembrī Ādažu kultūras centrā, 11. novembrī Alūksnes kultūras centrā, 13. novembrī Jelgavas kultūras namā. Pēc tam 15. novembrī Rīgā, VEF Kultūras pilī, 16. novembrī Latgales vēstniecībā "Gors", 17. novembrī Krustpils kultūras namā, 20. novembrī Liepājas OC Rožu zālē, 25. novembrī Valmieras kultūras centrā un 26. novembrī Tukuma pilsētas kultūras namā. Jelgavā izsludināts arī dienas papildkoncerts – 13. novembrī pulksten 14.

Biļetes uz koncertiem nopērkamas "Biļešu paradīzē" kasēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!