Foto: Andrejs Vasjukevičs / Latgales vēstniecība GORS

Pirmdien, 19.septembrī, tuvojoties Kristīnes Opolais solo koncertturnejai, pasaulē skatītāju mīlētā un kritiķu atzītā soliste ieskandināja dzimtās Rēzeknes jauno koncertzāli "Gors" un tikās ar medijiem, pastāstīja turnejas organizators Andrejs Žagars.

Pasākumā piedalījās arī Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētājs Aleksandrs Bartaševičs un Latgales vēstniecības "Gors" vadītāja Diāna Zirniņa.

"Atgriežoties pēc pieciem gadiem uz Latvijas skatuves, es jau tagad jūtu, ka vislielākais satraukums būs tieši manā dzimtajā pilsētā – Rēzeknē. Šeit būs cilvēki, kas mani atceras no bērnības. Kāda skolotāja droši vien sēdēs zālē un domās – slikti viņa mācījās, bet dzied gan tā neko," pasākumā jokoja Opolais.

Jau vēstīts, ka Kristīnes Opolais solo koncertturneja tiks atklāta 30. septembrī Liepājā "Lielajā dzintarā". Nākamais koncerts būs 2. oktobrī solistes dzimtajā pilsētā Rēzeknē uz Latgales vēstniecības "Gors" skatuves, savukārt turnejas Galā koncerts būs Rīgā, 4. oktobrī, Latvijas Nacionālajā operā.

Ņujorkas Metropolitēna operas zvaigzne Latvijā koncertēs kopā ar Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri jaunā un talantīgā itāļu izcelsmes diriģenta Sesto Kvatrīni vadībā, kuram kā uzlecošajai zvaigznei šī būs brīnišķīga iespēja papildināt savu pieredzi.

Pērnajā sezonā Kvatrīni bija otrais diriģents divos Ņujorkas Metropolitēna operas jauniestudējumos. Džakomo Pučīni "Manonas Lesko", kurā galveno lomu dzied Opolais, viņš asistēja diriģentam, "Grammy" balvas ieguvējam, Fabio Luisi, kā arī Gaetāno Doniceti operā "Roberto Devero"– diriģentam Mauricio Benini.

Kvatrīni ir arī Abruco simfoniskā orķestra galvenais viesdiriģents, Parīzes "Les Voix Concertantes" muzikālais vadītājs, Ņujorkas pilsētas Barē operas galvenais diriģents, kā arī muzikālais direktors jaunākajā Francijas operas festivālā "Nuits de Salses".

Latvijas klausītājiem un skatītājiem Opolais ir sagatavojusi apjomīgu solo programmu, ietverot skaņdarbus no Džuzepes Verdi, Arrigo Boito, Džakomo Pučīni, Pjetro Maskanji, Kamila Sensānsa un Alfredo Katalani operām.

Biļetes ir pieejamas gan koncertu norises vietu kasēs, gan "Biļešu Paradīze" interneta vietnē un tirdzniecības vietās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!