Foto: Publicitātes foto
VEF Kultūras pilī 29. un 30. novembrī pirmizrādi piedzīvojis diriģenta Sigvarda Kļavas izlolotais muzikālas uzvedums "Rīgas gredzens" – dzejnieku Aleksandra Čaka un Ojāra Vācieša, kā arī komponistu Artura Maskata un Ulda Stabulnieka stāsts par dažādo galvaspilsētu.

Pilsētas dzīvi mūzikā un dzejā izstāstīja aktieris Andris Keišs, dziedātājs Jānis Strazdiņš, Latvijas Radio koris, diriģents Sigvards Kļava, scenogrāfe un tērpu māksliniece Ieva Jurjāne, režisors Viesturs Kairišs.

Pēc pirmizrādes "Rīgas gredzens" ceļos uz Latgales vēstniecību "Gors" 6. decembrī, uz Liepājas koncertzāli "Lielais dzintars" 22. februārī un uz Vidzemes koncertzāli "Cēsis" 28. februārī.

Izrādes programmā iekļautas sen tapušās, kā arī pavisam jaunas Artura Maskata kompozīcijas ar Ojāra Vācieša dzeju – "Balto koncertu laiks", "Vecās Rīgas Likteņdziesma", "Lietus romance", "Kaut ko klusiņām", "Liepziedā", "Varat raudāt varat smiet" u.c.

Savukārt bulvāru lirika atklājas Ulda Stabulnieka dziesmās ar Aleksandra Čaka vārdiem - "Rīgai", "Marijas iela", "Par tramvaja sliedēm", "Zviedru vārtu romance", "Vecā, sirmā Rīga" u.c.

Muzikālajā izrādē īpašo 50.,60. un 70. gadu Rīgas gaisotni iezīmē sieviešu vokālais ansamblis "Rīga".

"Rīgas gredzena" ideja ir sakņojusies Latvijas valsts simtgadei veltītajā koncertciklā "Latvijas gredzens" un to turpina.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!