Foto: Publicitātes foto

Rīgas muzikālais teātris kultūras pilī "Ziemeļblāzma" nospēlējis Niko Dostāla romantiskās operetes "Klīvija" jauniestudējuma pirmizrādi.

Izrādes radošajai komandai ir pievienojusies arī Francijā dzīvojošā operdziedātāja – Silga Tīruma, kura jauniestudējumā iejūtas Klīvijas tēlā! Silga Tīruma Latvijā ir ieradusies pēc divu gadu pārtraukuma, kura laikā ir bijusi aktīva koncertu dzīve Eiropā, dziedot operās un koncertos Francijā un Austrijā.

Dostāla operetes jauniestudējums tā radošajai grupai ir aizraujošs mīlestības darbs skaistajā, publikas mīlētajā operetes žanrā. Izrādes režisors un dramaturgs Indulis Smiltēns, veidojot operetes "Klīvija" iestudējumu, radījuši multimediālu skatuves mākslas darbu ar Dostāla mūziku, Agra Daņiļeviča kustību horeogrāfiju, Jāņa Jansona scenogrāfiju un Elitas Patmalnieces kostīmiem, raksta izrādes organizētāji.

Iestudējums risina mūžīgos ego izaicinājumus, savstarpējo attiecību nianses un personības veidošanās noslēpumus. Caur smeldzīgu un arī draisku humoru, skatītāji varēs identificēt cilvēciskās vājības un netikumus, bet, kā jau operetes žanrā pienākas, problēmas tiks atrisinātas un pozitīvais, godīgais triumfēs, norāda izrāžu veidotāji.

Jauniestudējumā piedalās arī latviešu operdziedātājas Sonora Vaice un Inga Šļubovska, savukārt viņu skatuves partneri būs – Ingus Pētersons un Nauris Indzeris. Kopā ar viņiem izrādē piedalās Baiba Berķe, Marlēna Keine (Igaunija), Kārlis Rūtentāls, Emīls Kivlenieks, Juris Ādamsons, Andris Lapiņš, Jānis Kirmuška, Juris Strenga, Jānis Skanis, Zigurds Neimanis un Voldemārs Šoriņš, bet par izrādes krāšņumu rūpēsies operetes orķestris, koris un dejotāji.

Kopā ar režisoru Induli Smiltēnu jauniestudējuma radošajā komandā ir producente Agija Ozoliņa-Kozlovska, diriģents Guntars Bernāts, mākslinieciskais konsultants Jānis Kaijaks (seniors), scenogrāfs Jānis Jansons un horeogrāfi Agris Daņiļevičs un Vita Bekmane.

Izrādes kultūras pilī "Ziemeļblāzma" notiks vēl 23. februārī, kā arī 30. martā un 27. aprīlī, bet jau tuvākajā laikā skatītājus iepriecinās arī citur Latvijā.

Rīgas Muzikālais teātris ir ar lielu potenciālu un apņēmību atgriezt Latvijas publikai opereti, kā arī ar jau uzkrātu apliecinošu pieredzi operetes iestudējumu veidošanā, kas guvuši nedalītu skatītāju atsaucību.

Šobrīd teātrim nav savu pastāvīgu telpu, tomēr kopš 2006. gada ir iestudētas tādas pazīstamas operetes kā F.Lehāra "Grāfs fon Luksemburgs", J.Štrausa "Čigānu barons", I.Kalmana "Bajadēra" un "Cirka princese", uzvedumu "Karmena" pēc Ž.Bizē operas motīviem, kā arī vairākas koncertprogrammas. Teātra iestudējumus noskatījušies jau vairāk kā 30 000 skatītāji. Kopš 2013. gada teātra juridiskais pamats ir nodibinājums "Latvijas Operetes fonds".

Biļetes "Biļešu paradīze" kasēs un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!