Divos seansos kinoteātros "Apollo Kino Plaza" un "Apollo Kino Akropole" šī gada 24. novembrī vasaras turnejas "Gads bez kalendāra" Rīgas koncerta ieraksta pirmizrādi nosvinējusi grupas "Prāta vētra" komanda.

Koncerts, kas notika 2022. gada augustā Mežaparka Lielajā estrādē, būs skatāms īpašos seansos kinoteātros Rīgā un Valmierā, kā arī iegādājoties digitālo DVD.

Koncertierakstā, kura režisors ir "Prāta vētras" bundzinieks Kaspars Roga, bet montāžas režisors Juris Matuzelis, apkopotas 29 dziesmas. Tāpat kā vasaras koncertos, arī šajā koncertierakstā mūzika mijas ar vērienīgu šovu – īpaši veidota scenogrāfija, gaismas, dejas, uguņošana un "Prāta vētras" labākās dziesmas.

Foto: Mārtiņš Purviņš, DELFI

2022. gada vasaras koncertos uz skatuves kāpa Ingars Viļums, Nelli Bubujanca, Uldis Beitiņš, Kaspars Vizulis, bekvokālistes Linda Anete Rušeniece, Una Daniela Aizgale, Gabriēla Zvaigznīte un etno mūzikas grupa "Tautumeitas". Koncertierakstā var redzēt un dzirdēt arī "Prāta vētras" draugus, viesmūziķus – ansi, Gustavo, Donu, Intaru Busuli, grupu "Instrumenti" un Kristīni Pāži.

Jau ziņots, ka "Prāta vētra" jaunāko Latvijas turneju "Gads bez kalendāra" uzsāka 2022. gada 23. jūlijā savā dzimtajā pilsētā Jelgavā. Vēlāk sekoja koncerti Valmierā, Daugavpilī un Ventspilī, bet vērienīgais noslēguma koncerts notika 2022. gada 20. augustā Mežaparka Lielajā estrādē. Par koncertturnejas skatuves vizuālo konceptu un scenogrāfiju rūpējās Kaspars Roga un Ainars Pastars ("Kompānija NA"), ko papildināja labāko gaismu režisoru un videomākslinieku veidoti krāšņi gaismu un video efekti.

Atgādinām, ka 2023. gadā 22. jūlijā gaidāms "Prāta vētras" koncerts Liepājā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!