Foto: Edgars Pohevičs

Sestdien, 6. augustā, Liepājas atdzimušajā koncertdārzā "Pūt, vējiņi!" ar skatītāju ovācijām aizvadīti Raimonda Paula mūzikas svētki, kurus kopā ar maestro klausītājiem piedāvāja Latvijas Radio bigbends, "Sinfonietta Rīga" stīginstrumentu grupa un kolorītie solisti – Daumants Kalniņš, Elza Rozentāle un Aivars Hermanis. Mūziķi izpildīja dziesmas un melodijas, kas savulaik guvušas plašu popularitāti, taču šajā koncertā tika atskaņotas iepriekš nedzirdētās aranžijās.

Koncerta sākumā klausītāji pauda atkalsatikšanās prieku, sagaidot maestro uz skatuves ar vētrainām stāvovācijām. Uzrunājot apmeklētājus, Raimonds Pauls atklāja savas atmiņas par koncertdārzu: "Man bija prieks šodien pastaigāt pa šo jauno celtni. Es kavējos atmiņās par laiku, kad kā jauneklis biju šeit žūrijā un dzirdēju daudz skaistas mūzikas, satiku daudz jaunu talantu. Atcerējos visus tos interesantos notikumus. Paldies, ka šī ēka ir no jauna uzbūvēta un jūs atkal varat šeit atnākt! Tā kā mēs kavējamies atmiņās un esmu te nostājies, tad kaut kas arī ir jānospēlē."

Džeza, vokālās un instrumentālās mūzikas programma tika veidota izvēloties maestro dziesmas un melodijas, kas kādreiz izpēlnījušās plašu popularitāti un līdz pat šodienai saglabājušas klausītāju simpātijas. Šajā koncertā mūziķi tās atskaņoja pavisam jaunās aranžijās.

Latvijas Radio bigbenda sastāvu koncertā papildināja "Sinfonietta Rīga" stīgu grupa, piešķirot maestro dziesmām un melodijām simfonisku skanējumu. Mūziķi izpildīja skaņdarbus no teātra un kino mūzikas, kā "Pēdējā lapa" un "Ilgais ceļš kāpās", un fragmentus no Raimonda Paula 60. un 70. gados sacerētajām džeza svītām – "Kalnu skices", "Iespaidi", "Dienvidu akvareļi" un "Melnās krāsas".

Dziedātāja Daumanta Kalniņa spēcīgajā vokālā skanēja maestro komponētās dziesmas ar Imanta Ziedoņa vārdiem un dzejnieces Ineses Zanderes tekstiem, priecējot apmeklētājus ar tādām populārām dziesmām kā "Vīgriežu valsis" un "Meitene ar kallu ziediem", kurai apmeklētāji aizrautīgi dziedāja līdzi. D. Kalniņš izpildīja arī vienu no savām mīļākajām R. Paula dziesmām "Augusts", kā arī nodeva maestro veltījumu Liepājai un estrādes dziedātājam Zdislavam Romanovskim, izpildot dziesmu "Baltijas jūra", kura skanējusi vecās koncertestrādes atklāšanā.

Pirmo reizi mūžā uzstājoties uz "Pūt, vējiņi!" skatuves, talantīgā dziedātāja Elza Rozentāle pavisam jaunās skaņās klausītājiem piedāvāja skaņdarbus no 2000. gadā izrādītā Dailes teātra mūzikla "Leģenda par zaļo Jumpravu", izpildot Margaritas Vilcānes reiz dziedāto "Balto sauli", koķeti bravūrīgo dziesmu "Bad bad boys" un citas. Duetā ar Daumantu Kalniņu dziedātāja izpildīja arī tautā iemīļoto "Balto dziesmu".

Koncerta otrajā daļā uz skatuves maestro pievienojās Liepājas mūzikas leģenda, ģitārists Aivars Hermanis, kurš kā solists uz akustiskās ģitāras atskaņoja romantisko un sapņaino skaņdarbu "Mežrozīte", kā arī melodijas "Ziemas vakars" un "Varbūt". Klausītājiem bija iespēja arī baudīt Hermaņa elektriskās ģitārspēles solo, izpildot dziesmu "Sev paņemšu līdzi" kopā ar D. Kalniņu.

Noslēgumā mūziķi klausītājus aicināja ļauties dejām īstās 70. gadu diskotēkas noskaņās, izpildot Raimonda Paula populārāko dziesmu popūriju. Mūzikas iedvesmoti apmeklētāji cēlās kājās, dziedāja un kustējās līdzi izpildītājiem, kam sekoja vētraini aplausi mūziķiem un maestro, pateicībā par sen gaidīto atkalsatikšanos Liepājā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!