Foto: Publicitātes foto

Nedēļas nogalē, no 19. līdz 21. augustam, ar dziesmām, dejām, mūzikas un amatniecības darbnīcām Druvienas pagasta "Silmačos" nosvinēti pirmie mūsdienu tautas mūzikas svētki "Radagars", kas brīvā dabā pulcēja visdažādāko vecumu un profesiju pārstāvjus, portālu "Delfi" informē festivāla rīkotāji no "Druvienas cilts".

Jau piektdienas vakarā koprades spēks ieskandināja muzikālo ugunskuru, kas pašā nakts tumsā ieveda maģiskās dzīvības dejās ar Inin Nini jeb Inesi Indāni.

Sestdiena sākās ar meistardarbnīcām lieliem un maziem, kurās varēja apgūt vērtīgas tradicionālās mākas – no maizes cepšanai līdz mūzikas instrumentu un ādas pastalu izgatavošanai. No rīta līdz vakaram notika mūsdienu tautas mūzikas koncerti, kā arī profesionāļu vadībā varēja iemēģināt roku ģitāras, perkusiju un kokļu spēlē.

Uz svētku kulmināciju "Lielo radīšas stāstu" sestdienas vakarā svinētāji sapulcējās "Māras klēpī" – ielejā, ko iekļāva četras skatuves, uz katras no tām muzicējot māksliniekiem. Pasākumā piedalījās postfolkloras grupa "Daba San" kopā ar folk hip-hop žanra aizsācēju Misteru un bītmeikeru Noitro, postfolkloras grupa "Dārdi" kopā ar popmūziķi Lauri Valteru, populārās mūzikas izpildītāji "Young & The Oak People" kopā ar igauņu akordeonistu Kulno Malva, kā arī etniskās mūzikas dziedātāja Leila Alijeva, kuras dziedājumu ar stīgu instrumenta kotamo spēli papildināja Ģirts Laube, bet ar senu baltu teiku par vilku un koklētāju – stāstniece Inin Nini.

Saullēktu apmeklētāji sagaidīja, griežoties dejās ar "Rīgas danču klubu" un folkloras kopām "Vīteri", "Goštauta" (Lietuva) un "Dandari".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!