Foto: Saulkrastu novada pašvaldība

Zvejniekciemā 12. un 13. augustā ar plašu izklaides un grandiozu vakara programmu notika Ostas svētki 2022. Svētku programmu krāšņi papildināja vakara koncerti, kur uzstājās tādi Latvijā iemīļoti mūziķi, kā Maestro Raimonds Pauls, Latvijas Radio bigbends, Ance Krauze, Daumants Kalniņš, Laimis Rācenājs, "Queentessence" un Rihards Saule, grupas "Mazais princis" un "Neaizmirstulītes".

Šāda veida koncerti pirmo reizi norisinājās Skultes ostas industriālajā teritorijā un kopā pulcēja ap 1000 apmeklētāju.

Pirmajā svētku vakarā, 12. augustā, Ostas svētku programma bija veidota labas mūzikas un atmosfēras baudītājiem. Dienvidu mūzikas noskaņās vakaru iesāka Laimis Rācenājs ar orķestri. Koncerta programmu turpināja vakara īpašie viesi - Raimonds Pauls kopā ar Latvijas Radio bigbendu un Latvijā iemīļotiem solistiem Anci Krauzi un Daumantu Kalniņu, izpildot gan mazāk dzirdētas, gan visiem iemīļotas Maestro melodijas.

Foto: Saulkrastu novada pašvaldība

Ar daudzveidīgu aktivitāšu programmu un lielu interesi no iedzīvotāju puses, 13. augustā notika jau tradicionālā dienas programma - muzikāli priekšnesumi, Zvejniekciema Jauniešu ūdens sporta kluba dalībnieku sacensības, sportiskas un izzinošas aktivitātes bērniem un pieaugušajiem, ekskursijas ostā, izbraucieni ar Skultes jahtkluba jahtām akvatorijā, kā arī iespēja nobaudīt vietējo jūras velti zivju bufetē.

13. augusta vakara koncerts noritēja enerģijas pilnā gaisotnē. Īpaši jaudīgi vakaru iesāka grupas "Queen" mūzikas šovs "Queentessence" un Rihards Saule, pieskandinot ostas teritoriju ar rokmūziku. Vakars turpinājās ar grupu "Mazais princis" un "Neaizmirstulītes" uzstāšanos, kas ar dzirkstošu prieku noslēdza Ostas svētku vakara koncertus.

Ostas svētku koncertu un "Saulrieta koncerti production" producents Ingus Leontjevs par piedzīvotajiem koncertiem stāsta: "Mēs piedzīvojām divus brīnišķīgus, siltus un mūzikas piepildītus vakarus Skultes ostā, kas nesa prieku ikvienam koncerta apmeklētājam, kā arī pašiem mūziķiem. Mēs ļoti ceram, ka šie koncerti kļūs par katras vasaras notikumu."

Skultes osta ir ceturtā lielākā osta Latvijā un pasākuma mērķis ir iepazīstināt sabiedrību ar ostas daudzšķautņainajiem darbības virzieniem - zvejniecību, kokmateriālu un kūdras eksportu, kuģu būves vietu, attīstītu jahtu satiksmes infrastruktūru un iespēju apgūt ūdens sporta veidus Zvejniekciema Jauniešu ūdens sporta klubā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!