Foto: Vita Brice

Rēzeknē, Latgales vēstniecībā "Gors", aizvadītajā nedēļas nogalē, 15. aprīlī, izskanēja dziedātāja, grupas "Opus Pro" līdera Alex piemiņas koncerts "Zvaigznes ceļš".

Koncertā piedalījās dziedātāji Aija Andrejeva, Dināra Rudāne, Jānis Aišpurs, Santa Šillere, Ervīns Ramiņš un Dārta Stepanova, pavadošā grupa, kā arī grupa "Colt", tostarp – leģendārais ģitārists Harijs Zariņš, kurš jau atgriezies uz skatuves pēc nesen operācijas un ārstēšanās Vācijā. Koncertu vadīja režisore Maija Kalniņa.

Pagājušajā gadā, tieši šajā datumā zemes klēpī tika guldīti Alex pelni, pēc koncerta visi mūziķi devās uz Lielvārdes kapiem, lai godinātu izcilo dziedātāju, kurš pāragri aizgāja mūžībā 2021. gada decembrī.

Foto: Vita Brice

Atgādinām, ka Alex ir tādu leģendāru dziesmu kā "Tu un es", "Rozā lietus", "Dzimene", "Pēdējā pietura", "Čempions" līdzautors.

Alex kopā ar ģitāristu un dziesmu autoru Hariju Zariņu bija grupas "Opus pro" dibinātāji un līderi. "Opus pro" bija viena no populārākajām latviešu grupām 80. un 90. gados. 90. gadu sākumā Alex darbojies arī ASV, latviešu grupas "Riga" sastāvā. 2011. gadā pēc ilgstošas pauzes atgriezies uz skatuves, pēc tam aktīvi sadarbojies ar bijušo grupas biedru Hariju Zariņu, savu meitu Aiju Andrejevu, kā arī aktīvi koncertējis "Opus pro" sastāvā.

Nākamie koncerti "Zvaigznes ceļš" notiks:

23. aprīlī pulksten 16 Ventspils teātra namā "Jūras vārti";
29. aprīlī pulksten 19 Rīgā, VEF Kultūras pilī;
14. jūlijā pulksten19 Liepājā, koncertdārzā "Pūt, vējiņi!";
22. jūlijā pulksten 19 Kandavā, brīvdabas estrādē "Ozolāji";
4. augustā pulksten19 Saldū, Kalnsētas parka estrādē;
5. augustā pulksten 19 Jelgavā, brīvdabas estrādē "Mītava" Pasta salā;
25. augustā pulksten 19 Siguldas pilsdrupu estrādē;
26. augustā pulksten 19 Dobeles Ķestermeža estrādē;
9. septembrī pulksten 18 Rojas brīvdabas estrādē.

Biļetes uz koncertiem nopērkamas "Biļešu paradīzes" kasēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!