Foto: DELFI

16. decembrī neformālā gaisotnē aktrise un režisore Rēzija Kalniņa un viņas draugi kopīgi prezentēja savu jauno Ziemassvētku programmu "Meklētāja Roze" ar Imanta Kalniņa mūziku.

Koncertā piedalīsies grupas "The Sound Poets" solists Jānis Aišpurs; Rēzijas vīrs un draugs - diriģents Ainārs Rubiķis; dziedātāja Ilze Dzenīte, Dailes teātra aktrise Ilze Ķuzule - Skrastiņa, kā arī citi mūziķi. Programmā iekļautas dziesmas ar dzejnieku Veltas Tomas, Paulīnas Bārdas, Valdas Moras, Zinaīdas Lazdas, Kārļa Skalbes un Jāņa Poruka vārdiem.

"Man Ziemassvētki nozīmē atgriešanos pie sevis, pie tuvajiem, pie Dieva. Tas ir kā atgriezties mājās, kur tevi gaida. Tā ir iespēja piepildīties vai ļaut, lai tevi piepilda. Sasildīties, lai pēc tam varētu sildīt citus," stāstaaktrise Ilze Ķuzule - Skrastiņa.

Savukārt grupas "The Sound Poets" līderis Jānis Aišpurs pauž: "Šajā gadsimtā, apstāšanās un ļaušanās brīdim ir kļuvusi par lielu greznību. Laika taupīšana un nerimstoši joņojošais dzīves temps kļuvis par mūsu pasaules galveno izvēli. Bet tā tam nav jābūt! Visam ir savs laiks. Laiks triekties uz priekšu un laiks stāties, ļauties mieram. Laiks runāt un laiks ieklausīties. Klausies, ieklausies un ļaujies!"

Koncerti "Meklētāja Roze" notiks:

19. decembrī plkst. 16 Dikļu pilī;
20. decembrī plkst. 18 Siguldas koncertzālē "Baltais Flīģelis";
22. decembrī plkst. 19 Vecajā Sv. Ģertrūdes baznīcā;
23. decembrī plkst. 19 Mārupes Kultūras namā;
25. decembrī plkst. 16 Jelgavas Sv. Annas baznīcā;
25. decembrī plkst. 20 Ogres Sv. Meinarda baznīcā;
26. decembrī plkst. 19 Kandavas Kultūras namā;
27. decembrī plkst. 18 Latgales vēstniecībā "Gors";
28. decembrī plkst. 19 Liepājas Sv. Trīsvnienības Katedrālē;
29. decembrī plkst. 20 Rīgas Lutera baznīcā Torņkalnā.

Biļetes uz koncertiem var iegādāties "Biļešu Paradīzes" kasēs un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!