Foto: Lauris Vīksne

Otrdien, 6. oktobrī, grupa "Carnival Youth" koncertsērijā "Naivais ku-kū" piestāja Rīgā un, klātesot kino leģendām kinorežisoram Varim Braslam un operatoram Mikam Zvirbulim, sniedza īpašu koncertu, atskaņojot mūziku no klasiskajām latviešu kinofilmām.

Tāpat koncertu apmeklēja arī programmā iekļautās vienīgās jauno laiku filmas "Blakus" režisore Alise Zariņa un dziesmas "Kad meitene skumst" autori – "Čipsis un Dullais".

Uz koncertu bija aicināts arī kinorežisors Rolands Kalniņš, kura filmas "Četri balti krekli" (1967) izrādīšana Kannu kinofestivālā 2018. gadā, deva iedvesmu "Carnival Youth" ķerties pie latviešu kino mūzikas. Toreiz grupas dalībnieki kā īpašie viesi bija aicināti Kannās nospēlēt savu versiju par filmā iekļauto Imanta Kalniņa un Māra Čaklā dziesmu "Dzeguzes balss". Rolands Kalniņš piesardzības dēļ Rīgas koncertu neapmeklēja, taču sūtīja sveicienus grupai, kura savukārt režisoru cildināja no skatuves.

Šonedēļ "Carnival Youth" turpinās programmas "Naivais ku-kū" koncertus, kuri lielākā daļa jau ir izpārdoti. Kā informē grupas pārstāvji, vēl pieejamas pāris biļetes uz koncertu Rēzeknē 10. oktobrī un papildkoncertu mēneša beigās - Kuldīgā 25. oktobrī. Informācija par koncertiem, kur vēl ir pieejamas biļetes atrodama gan grupas mājaslapā, gan "Biļešu paradīzes" kasēs vai internetā. Atgādinām, ka koncertu programmu veido dziesmas un skaņdarbi, kas par klasiku kļuvuši tieši pateicoties kino.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!