Foto: Mārtiņš Purviņš, DELFI

Ar grupas "Eolika" koncertu Vērmanes dārza estrādē ceturtdien, 11. augustā, turpinājās Rīgas vasaras kultūras programma parkos un apkaimēs.

Latviešu estrādes leģenda – grupa "Eolika" - sniedza savu labāko un populārāko dziesmu koncertu, Rīgas centrā pulcējot visdažādāko paaudžu apmeklētājus. Šīs bija jau sestais "prieka mirkļu parka koncerts", kas tiek piedāvāts Rīgas vasaras programmā.

Kā novēroja portāls "Delfi", Vērmanes dārzā estrāde bija klausītāju pārpildīta un koncerts tika baudīts ar līdzi dziedāšanu un dejošanu pie populārākajiem "Eolikas' hitiem.

Foto: Mārtiņš Purviņš, DELFI

"Eolika" ir latviešu popgrupa, kas dažādos sastāvos pastāv jau kopš no 60. gadu vidus. Tomēr īpašu popularitāti iemantojis grupas sastāvs, kas izveidojās 80. gadu sākumā – kvartets Olga Rajecka, Ilona Stepanova, Dainis Dobelnieks un Viktors Zemgals. Kvartets pilnā sastāvā priecēja rīdziniekus arī ceturtdienas vakarā Vērmanes dārzā.

Atgādinām, ka Rīgas vasaras kultūras programma turpināsies piektdien, 12. augustā, Arkādijas parkā, kur varēs doties multimediālā pastaigā "Nakts parkā", kur gūt interaktīvu skaņas un gaismas pieredzi. Savukārt Ziedoņdārzā uzstāsies metālpūšaminstrumentu kvintets "BRASS.EDU".

Sestdien, 13. augustā, Lucavsalas atpūtas parkā kopīgā muzikālā performancē apvienosies Latvijā spilgti un pazīstami mūziķi, diksilenda "Sunny Groove Dixie" sastāvā, pievienojoties džeza dziedātājai Martai Montai Zūdiņai un 20-30. gadu stila deju pārim Asnatei Riksei un Kārlim Kemleram. Tikmēr Čiekurkalna 1. līnijā 64 DJ Toms Grēviņš čiekurkalniešus un ciemiņus no tuvām un tālākām Rīgas apkaimēm aicina uz Dārza svētku pikniku un zaļumballi.

Foto: Mārtiņš Purviņš, DELFI

Svētdien, 14. augustā, Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā visas dienas garumā notiks festivāls "Zelta ritmi", kur apmeklētāji varēs iesaistīties lekcijās, radošās darbnīcās un baudīt koncertu. Tajā uzstāsies dažādi senioru kolektīvi, kopā pulcējot vairāk nekā 200 skatuves mākslinieku. Koncerta laikā gaidāmi konkursi ar balvām, savukārt noslēgumā uzstāsies tautā iemīļotā kantrimūzikas grupa "Sestā jūdze".

Jau ziņots, ka Sestdien, 20. augustā, Vecrīgā tiks svinēta Rīgas 821. dzimšanas diena. Svētku piknikā gaidāmi balkonu koncerti un "Drosmīgo dziesmu svētki" Doma laukumā un "tostu tornis" Rātslaukumā, izskanēs "ceļojošie koncerti", norisināsies gardākās kūkas un skanīgāko smieklu konkursi, dzejas lasījumi, gidu cīņas, publiska atzīšanās mīlestībā un citas priekpilnas norises, kas aicinās viesus uzdrīkstēties un baudīt kopā būšanas prieku. Svētku piknika cienastu ikviens būs aicināts atnest pats vai iegādāties tuvumā esošajās kafejnīcās un pie tirgotājiem.

Tāpat sestdien, 20. augustā, Imantā, Purvciemā un Pļavniekos norisināsies apkaimju svētki, kur visas dienas garumā ir gaidāmi muzikāli priekšnesumi, radošās darbnīcas profesionālu mākslinieku vadībā, vērtīgas sarunas, apkaimes izziņu veicinošas aktivitātes, ielu sporta paraugdemonstrējumi un treniņš, dienesta suņu šovs, klejojoša izrāde ģimenei un bērniem, cirka meistarklases, ziepju burbuļu šovs un vēl daudz kas cits.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!