Foto: Ritvars Stankevičs (MicRec)

Otrdien, 12. jūnijā, sirsnīgā atmosfērā tika atvērts Mārtiņa Freimaņa dziesmu albums "Mans draugs – Mārtiņš Freimanis", kas ir Latvijas mūziķu veltījums Mārtiņam Freimanim un viņa dziesmām.

Pasākumā piedalījās albuma veicinātāji no "Mārtiņa Freimaņa fonda", izdevēju kompānijas "MicRec" pārstāvji un albuma dalībnieki, starp kuriem arī Aija Andrejeva, Lauris un Rūta Reiniki, Andris Kivičs, Arturs Gruzdiņš un grupa "Refleksija", vairāku albuma dziesmu producents Gints Stankevičs, albuma izpildproducents Guntars Račs, mediju pārstāvji, kā arī vienkārši Mārtiņa draugi. Priekšnesumu sniedza arī jelgavnieks Gatis Mūrnieks un dziedātāja Madara Grēgere, kā arī saksofonists Zintis Žvarts. Pasākuma dalībnieki dalījās savos atmiņu stāstos, klausījās albuma ierakstus un albumā iekļauto dziesmu akustiskos priekšnesumus, kurus sniedza Andris Kivičs, Arturs Gruzdiņš un "Refleksija" un "Līvi" – Ainars Virga un Jānis Buķelis.'

Pasākuma vadītājs Guntars Račs laiku pa laikam nolasīja arī kādu fragmentu no Daigas Mazvērsītes augusta beigās gaidāmās grāmatas par Mārtiņa dzīvi, dodot iespēju ielūkoties tajās dzejnieka un mūziķa dzīves lappusēs, kuras daudziem līdz šim ir bijušas nezināmas.

Grāmatas izdošana tiks atzīmēta ar koncertu sēriju, kura sāksies šī gada, 28. augustā "Dzintaru koncertzālē", un turpināsies ar koncertiem Valmierā, Rēzeknē, Jelgavā, Liepājā , Aizputē un Tukumā, bet noslēgsies 11. decembrī Rīgā, Ķīpsalas izstāžu hallē. Koncertos uzstāsies Lauris Reiniks, Aija Andrejeva, Ralfs Eilands, Ivo Fomins, Andris Ērglis, "Līvi", "Refleksija", Kārlis Būmeisters, "Z-Scars", Olga Rajecka, Katrīna Bindere, Madara Grēgere, Maija Kalniņa un citi mūziķi.

Latvijā ir 600 – 700 bērnu ar neizārstējamām slimībām. Ja bērnu nevar izārstēt, tas nenozīmē, ka viņam nevar palīdzēt. Sadarbojoties ar Bērnu paliatīvās aprūpes biedrību, "Micrec PM", "Mārtiņa Freimaņa fonds" un mūziķi ar šīs koncerttūres organizēšanu un rīkošanu uzsākuši ziedojumu vākšanu, lai kopā atbalstītu bērnu aprūpes multifunkcionālā centra celtniecību.

Biļetes iegādājamas "Biļešu servisa" kasēs un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!