Foto: DELFI
Latvijas simtgades svinības turpinājās arī 19. novembrī, pulcējot apmeklētājus gan pie festivāla "Staro Rīga" objektiem, gan īpašā, mīlestības tēmai veltītā koncertā "Mīlestības vārdā. 18+" pie Latvijas Nacionālās bibliotēkas.

Koncertā uzstājās Renārs Kaupers, grupa "Instrumenti", Alise Joste, Evija Vēbere, Matīss Čudars, Miķelis Putniņš, Armands Birkens (ASV, "Čikāgas piecīši") un citi. Koncertā pēc ilgāka pārtraukuma klausītājiem bija iespēja dzirdēt vokālo grupu "Cosmos", kas apvienojās īpaši šim notikumam. Koncerta skanējumu papildināja Garkalnes novada jauktais koris "Pa Saulei".

Koncertā skanēja 18 tautā iemīļotas latviešu dziesmas jaunā skanējumā – no "Turaidas Rozes" līdz "Pērkonam", no "Jauna Mēness" līdz "Čikāgas piecīšiem".

Kā vēsta radošā komanda, izvēlētais repertuārs ir "spēcīgākais mīlas un degsmes apliecinājums, kura pamats radies 20. gs. 80. un 90. gados".

Koncertā īpaša loma tika piešķirta kokam. Tas bija praktiski izmantots lielizmēra skatuves konstrukcijās, bet bērza tāss melnbaltā raksta motīvs iestrādāts mūziķu tērpos. Īpašie krekli, kurus radījuši starptautiski pazīstamie latviešu dizaineri "MAREUNROL'S", ne tikai pusotru stundu sildīja māksliniekus, bet arī simboliski pārvērta viņus bērzu meijās. Skatuvi – koka māju – bija veidojis arhitekts Didzis Jaunzems.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!