Foto: Ēriks Ēriksons

Etno mūzikas grupa "Tautumeitas" 30. maijā vakarā vairāk nekā 400 draugu, radu, atbalstītāju un kolēģu priekšā mūzikas namā "Daile"prezentēja savu debijas albumu "Tautumeitas", kas tapis sadarbībā ar producentu Reini Sējānu.

Prezentācijas koncerta laikā grupa pirmo reizi plašākai publikai atskaņoja vairākas no albumā iekļautajām dziesmām, kā arī, aicinot uz skatuves, izteica pateicību saviem vecākiem un albuma tapšanā un "Tautumeitu" tēla radīšanā iesaistītajiem cilvēkiem – producentam Reinim Sējānam, māksliniecei Brigitai Strodai, kas veidojusi meiteņu kroņus, kā arī producentiem un menedžmentam – Ilzei Ūdrei un Santai Kolai.

Albumā "Tautumeitas" ir iekļautas 12 dziesmas ar tautasdziesmu vārdiem un pašu radītu mūziku. "Grupas "Tautumeitas" debijas albums savu dienasgaismu ierauga trīs gadus pēc grupas rašanās. Gluži kā albuma pirmais sings "Pāde", kas tika prezentēts maija sākumā, albums stāsta par pašapziņu – gan sievietes, gan latvisko un cilvēcisko," stāsta grupas dalībniece un vairāku dziesmu mūzikas autore Asnate Rancāne.

Grupa "Tautumeitas" izveidojās 2015. gadā. Tās sastāvā ir sešas mūziķes – Asnate Rancāne, Aurēlija Rancāne, Ilona Dzērve, Lauma Bērza, Laura Marta Līcīte un Laura Liepiņa. Apvienības muzicēšana sākās ar tradicionālās mūzikas dziedāšanu, mēģinot pietuvoties un atdarināt teicējas, taču – jo tuvāk gāja dziesmām, jo tuvāk dziesmas nāca pie Tautumeitām, līdz kamēr šķita dabiski tās apvienot ar visu pārējo, ko šajā pasaulē viņas ir dzirdējušas un sajutušas kā savu.

Šā gada sākumā "Tautumeitas" ieguva Mūzikas ierakstu gada balvu kā gada labākais etno un tautas mūzikas albums par kopprojektu ar dūdu un bungu grupu "Auļi". Grupa veiksmīgi koncertē kopš pagājušā gada, kad plašāku atpazīstamību ieguva, piedaloties TV3 šovā X Faktors, kura laikā arī uzsāka sadarbību ar producentu Reini Sējānu.

Līdz ar albuma prezentāciju ir izsludināts arī grupas "Tautumeitas" vienīgais koncerts Rīgā, kas notiks 28. septembrī koncertzālē "Palladium".

Biļetes ir iespējams iegādāties www.ekase.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!