Foto: DELFI, Patriks Pauls Briķis

"Arēnā Rīga" ceturtdien, 6. oktobrī, ar pirmo un līdz šim vienīgo koncertu Baltijas valstīs uzstājās kulta grupa "The Cure" ar tās līderi Robertu Smitu priekšgalā.

Šis bija pirmais "The Cure" jaunās turnejas "The Lost World Tour" koncerts, kas notiek pēc pandēmijas radītā pārtraukuma. Turpmākie koncerti plānoti Helsinkos, Stokholmā, Oslo un citās Eiropas pilsētās. Turneja noslēgsies decembrī ar trīs koncertiem Vemblija arēnā, Londonā.

Koncerta īpašie viesi bija Roberta Smita iecienītā skotu postpanka apvienība "The Twilight Sad".

Teju trīs stundas ilgajā koncertā "The Cure" nospēlēja 25 dziesmas – gan klausītāju gaidītus hitus, gan arī divus jaunus skaņdarbus no gaidāmā albuma "Songs of a Lost World". Viens no jaunumiem – dziesma "Alone" – skanēja pašā koncerta sākumā. Bet otrs jaunums – "Endsong" – izskanēja koncerta pirmās daļas noslēgumā.

Pēc klausītāju ovācijām "The Cure" uz skatuves atgriezās divas reizes, lai iepriecinātu sanākušos fanus ar lielākajiem hitiem – "Lullaby", "Close to Me", "Just Like Heaven" un, protams, "Friday I'm in Love" un "Boys Don't Cry".

Šajā turnejā grupai pēc 17 gadu pārtraukuma ir pievienojies ģitārists un taustiņinstrumentālists Perijs Bamonte, kurš "The Cure" sastāvā spēlēja no 1990. līdz 2005. gadam.

Grupa "The Cure" dibināta 1976. gadā gadā Krolijā, Rietumsaseksā šobrīd uzskatāma par vienu no ietekmīgākajām britu grupām, kas tiešā un netiešā veidā atstājusi iespaidu uz vairākām mūziķu paaudzēm līdz pat šai dienai.

"The Cure" vienīgais pastāvīgais dalībnieks, kas tajā muzicē kopš grupas izveidošanas ir tās līderis, dziesmu autors, ģitārists un vokālists Roberts Smits. Viņš ir sarakstījis vairākus no izcilākajiem 20. gadsimta mūzikas albumiem un dziesmām, kļuvis par autoritāti citiem mūziķiem un kulta personību klausītājiem.

"The Cure" Rīgas koncerta dziesmu saraksts:

"Alone"
"Pictures of You"
"Closedown"
"A Night Like This"
"Lovesong"
"Trust"
"Burn"
"Fascination Street"
"Push"
"In Between Days"
"Play for Today"
"A Forest"
"Want"
"Shake Dog Shake"
"39"
"From the Edge of the Deep Green Sea"
"Endsong"

"Plainsong"
"Disintegration"

"Lullaby"
"Close to Me"
"The Walk"
"Friday I'm in Love"
"Just Like Heaven"
"Boys Don't Cry"

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!