Foto: DELFI
Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienas svētku programmas ietvaros 4. maija vakarā Brīvības laukumā notika svētku koncerts "Dziesmotā rezolūcija", kurā kopā ar "Latvijas festivāla orķestri" uzstājās pazīstami dziesminieki un mūziķi.

Pacilājošajā koncertā uzstājās Ieva Akuratere, Anta Eņģele, Sniedze Prauliņa, Haralds Sīmanis, Kārlis Kazāks, Goran Gora, Edgars Šubrovskis, Siensliens un Māris Šverns, savukārt "Latvijas Festivāla orķestra" pults bija diriģents Artūrs Gailis.

Koncertā dažādu autoru dziesmas vienotā stāstā tekstuāli savija Liepājas teātra aktieris Egons Dombrovkis, liekot pašiem izpildītājiem atsaukt atmiņā pašu savulaik sacītas atziņas un domu graudus par dzīvi, mūziku un laiku.

Koncerta skaņdarbu klāstā bija jaušama liela daudzveidība – izskanēja gan Ievas Akurateres dziedātās tik pazīstamās dziesmas "Lūgšana" un "Manai tautai", gan Haralda Sīmaņa "Ezers", Māra Šverna "Mans zirgs", Goran Goras dziesma "Mosties" un Kārļa Kazāka "Kaijiņa". Ar dziesmu "Nāve jūras malā" uzstājās Edgars Šubrovskis, bet Antas Eņģeles izpildījumā skanēja vairākas Imanta Kalniņa kompozīcijas. Noskaņām bagāts un daudzveidīgs ieskats bija arī Siensliena un Sniedzes Prauliņas repertuāros.

Visām koncerta dziesmām speciāli bija radīti jauni aranžējumi kamerorķestrim, kuru autori ir Anitra Tumševica, Emīls Zilberts, Edgars Mākens un Rihards Zaļupe.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!