Latvijas Nacionālās operas Lielajā zālē 21. aprīlī ar grandiozām stāvovācijām izskanējis pasaulslavenā latviešu mecosoprāna Elīnas Garančas solokoncerts.

Kā iepriekš ziņots, pie Latvijas Nacionālās operas (LNO) orķestra pults stājās diriģents Karels Marks Šišons. Koncertā skanēja Džuzepes Verdi, Pjetro Maskanji, Frančesko Čilea, Žila Masnē, Hektora Berlioza, Sergeja Prokofjeva, Pētera Čaikovska, Rosendo Mateo Ermidas, Franča fon Supē, Stanislao Gastaldona, Frančesko Paolo Tosti un Žorža Bizē mūzika.

Elīna Garanča ir viena no spožākajām zvaigznēm pasaules opermūzikas debesīs, uzstājoties ar vadošajiem orķestriem un pasaules nozīmīgākajos opernamos.

Foto: Agnese Zeltiņa

Starp mākslinieces pēdējā laika spilgtākajiem radošajiem sasniegumiem var minēt Dalilas lomu operas "Samsons un Dalila" jauniestudējumā Berlīnes Valsts operā ar diriģentu Danielu Barenboimu, dziedātājas atgriešanos Metropoles operā Margarētas lomā operā "Fausta pazudināšana", kā arī ilgi gaidīto debiju Kundri lomā Vāgnera "Parsifāla" jauniestudējumā Vīnes Valsts operā ar Filipu Džordanu pie diriģenta pults 2021. gada aprīlī. 2021./2022. gada sezonā Elīna Garanča debitēja Buijonas princeses lomā Frančesko Čilea operā "Adriana Lekuvrēra" Vīnes Valsts operā. 2022. gadā ieplānotas uzstāšanās dažādos festivālos un galā koncertos Eiropā, Amerikā un Austrumāzijā.

Britu diriģents Karels Marks Šišons apbur klausītājus pasaulē ar savu temperamentu, kaislību un muzikalitāti. Par nopelniem mūzikā Viņas Majestāte Anglijas karaliene Elizabete II 2012. gada jūnijā piešķīra Šišonam Britu impērijas ordeņa virsnieka pakāpi (OBE), savukārt 2016. gadā par sasniegumiem profesijā viņš ievēlēts par Londonas Karaliskās Mūzikas akadēmijas biedru.

Atgādinām, ka dziedātāja 1. maijā kopā ar Berlīnes filharmoniķiem uzstāsies Liepājas koncertzālē "Lielais dzintars". Koncertu būs iespēja baudīt arī uz lielā ekrāna Rīgā - kinoteātrī "Splendid Palace", tāpat to pārraidīs Latvijas Televīzija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!