Foto: Imago/Scanpix/LETA
Noslēdzies pasaulē ietekmīgākais metāla mūzikas festivāls – "Wacken Open Air". Tas metāla mūzikas fanus priecēja no 2. līdz 5. augustam, un to apmeklēja 75 000 cilvēku, ziņo ārvalstu mediji.

80 kilometru attālumā no Hamburgas, Vācijas pilsētā Vakenā, kuras iedzīvotāju skaits ir ap 1800 cilvēku, kopš 1990. gada katru augustu kļūst par smagā metāla mūzikas fanu vietu, kur būt. 90. gadā festivāls bija salīdzinoši mazs pasākums, to apmeklēja 800 cilvēku, bet tajā muzicēja vien sešas vietējās grupas.

Šodien festivāls tiek dēvēts par pasaulē ietekmīgāko metāla mūzikas festivālu, to katru gadu apmeklē ap 80 000 cilvēku un tajā ir uzstājušies tādi mākslinieki kā "Iron Maiden", "Foreigner", "Whitesnake", "Motörhead", "Deep Purple", "Rammstein", Ozijs Osborns, Eliss Kūpers un daudzi citi. Lielākais festivāla apmeklētāju skaits bija 2011. gadā, kad tajā ieradās 86 000 klausītāju.

Festivāla biļetes katru gadu tiek izpirktas mazāk nekā dienas laikā, dažus gadus pat pirms tiek izziņoti mākslinieki, kas uzstāsies "Wacken Open Air".

Šogad festivāla apmeklētājus priecēja tādas grupas kā "Danzig", "Judas Priest", "Hatebreed", "In Flames", "Arch Enemy", "Nightwish", "Sepultura", "Children of Bodom", "Mr. Big" un citas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!