Foto: Publicitātes foto

Sestdien, 16. maijā, laukumā pie Ādažu vidusskolas aizvadīts Latvijā pirmais autokoncerts, kur klausītājus priecēja ģitārists Mārcis Auziņš, portālu "Delfi" informēja pasākuma rīkotāji.

Ievērojot visas valstī noteiktās drošības prasības, koncertu un papildkoncertu klātienē vēroja vairāk nekā 200 klausītāju.

"Man šī noteikti bija viena no emocionālākajām solo uzstāšanās reizēm, kurā mijās vēlme koncertēt un mākslinieciski realizēties ar klausītāju "dzīvās kultūras" vakuumā uzlādēto enerģiju. Šī radošā sinerģija bija jūtama katrā koncerta sekundē," savas emocijas pēc koncerta atklāja Auziņš.

Auziņš uzsvēra, ka, esot uz skatuves šādos apstākļos, nāk atklāsme par to, "cik liela svētība ir darīt savu sirdslietu un dalīties ar to". Tāpat viņš novērtēja arī automašīnu skaņas signālu izmantošanu un auto gaismu zibšņus aplausu vietā, ko viņš atzina par "labāko novērtējumu un motivāciju turpmākajiem darbiem".

Ģitārists saka paldies katram, kurš bija kopā ar mākslinieku šajā jaunatklātajā pasaulē, kuru rīkotāji nosaukuši par "autokoncertu", jo visi sabraukuši klausītāji atradās savās automašīnās.

"Auto koncerta koncepts, ko pirmie ar Mārci Auziņu esam aizsākuši Latvijā, šobrīd ir labākā dzīvo koncertu alternatīva, ko varam piedāvāt. Protams, ir pilnīgi skaidrs, ka šis nav ilgtermiņa risinājums, jo projektam ir lielas tehniskās izmaksas – valsts noteiktie drošības pasākumi prasa pietiekoši lielus finansiālus un cilvēku resursus. Šajā gadījumā mums ļoti paveicās ar sadarbības partneriem – Ādažu novada pašvaldību un kultūras centra komandu, kuri uzklausīja mūsu ideju un piekrita šo izaicinājumu pilno pasākumu kopīgi realizēt," saka pasākuma producents Jānis Kļaviņš.

Latvijā pirmo autokoncertu organizēja kompānija "Forte Productions" sadarbībā ar Ādažu novada pašvaldību un Kultūras centru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!