Foto: Gustavs Māziņš
Aizvadītajā nedēļas nogalē, 17. martā, Valmieras Kultūras centrā tika ieskandināta grupas "Opus pro" līdera, dziedātāja un dziesmu autora Alex piemiņas koncertu "Zvaigznes ceļā" turneja.

Koncertā dziesmās, atmiņu stāstos un pārdomās dalījās Alex jeb Oļega Andrejeva meita, dziedātāji Aija Andrejeva, kā arī citi mūziķi - Jānis Aišpurs, Atis Ieviņš, Antra Stafecka, Kato, Ervīns Ramiņš, Elīna Krastiņa, Olga Rajecka un grupa "Colt".

Jau ziņots, ka Alex mūžībā devās 2021. gada nogalē. Pagājušā gada vasarā Lielvārdē norisinājās emocionāls dziedātājam un rokmūziķis veltīts piemiņas koncerts "Zvaigznes ceļš". Šogad šī programma skanēs visā Latvijā. Nākamais koncerts notiks 1. aprīlī Vidzemes kocertzālē "Cēsis", pēc tam arī Rēzeknē Latgales vēstniecībā "Gors", Ventspils teātra namā "Jūras vārti", VEF Kultūras pilī un citur Latvijā. Biļetes uz koncertiem nopērkamas "Biļešu paradīzes" kasēs.

Foto: Gustavs Māziņš

Atgādinām, ka Alex ir tādu leģendāru dziesmu kā "Tu un es", "Rozā lietus", "Dzimene", "Pēdējā pietura", "Čempions" līdzautors.

Alex kopā ar ģitāristu un dziesmu autoru Hariju Zariņu bija grupas "Opus pro" dibinātāji un līderi. "Opus pro" bija viena no populārākajām latviešu grupām 80. un 90. gados. 90. gadu sākumā Alex darbojies arī ASV, latviešu grupas "Riga" sastāvā. 2011. gadā pēc ilgstošas pauzes atgriezies uz skatuves, pēc tam aktīvi sadarbojies ar bijušo grupas biedru Hariju Zariņu, savu meitu Aiju Andrejevu, kā arī aktīvi koncertējis "Opus pro" sastāvā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!