Foto: LETA
20. jūlijā plkst. 20.00 "Arēnu Rīga" pieskandināja bērnu un jauniešu koru lieluzvedums "Tiltiem pāri", kas ir daļa no "Nāciju Grand Prix Rīga 2017" un 3. Eiropas koru olimpiādes pasākumiem.

Koncerta sākumā uzstājās labākie bērnu un jauniešu kori no Igaunijas, Čehijas, Anglijas, Zviedrijas, Krievijas, Baltkrievijas, tādējādi caur mūziku paverot durvis uz savas tautas kultūru.

Tāpat varēja dzirdēt Bruno Skultes "Bolero" no baleta "Brīvības sakta" un Valta Pūces skaņdarba "Perpetum mobile" Rīgas mūzikas skolu apvienotā simfoniskā orķestra izpildījumā (diriģents Kaspars Ādamsons). Koncerta turpinājumā tika atskaņots Ulda Marhilēviča un Guntara Rača jaunais kopdarbs "Tiltiem pāri", kas vēsta par to, kā ar mīlestību pieņemt atšķirīgo un pārvarēt aizspriedumus. Šāda rīcība ir patiesākais tilts starp sevi un pasauli.

Koncertā uzstājās dziedātāja Aminata un Daumants Kalniņš, DJ Monsta, saksofonists Oskars Petrauskis un pavadošā grupa Kristapa Krievkalna vadībā, kā arī Latvijas ielu dejas mākslinieki un TDA "Zelta sietiņš".

Režijas, tērpu, horeogrāfijas un video koncepcijas autore ir Margo Zālīte, savukārt koncerta scenogrāfiju veidoja Kristaps Skulte.

"Tiltiem pāri" ir daļa no "Nāciju Grand Prix Rīga 2017" un 3. Eiropas koru olimpiādes, kas norisinās no 16. jūlija līdz 23. jūlijam. Skaistākajās Rīgas un Latvijas koncertzālēs, baznīcās, parkos un svēros notiek koru konkursi 10 dažādās koru dziedāšanas kategorijās, izcilu pasaules līmeņa diriģentu meistarklases, nāciju parāde, čempionu un draudzības koncerti, bērnu un jauniešu koru lielkoncerts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!