Amerikāņu ņūmetāla grupa "Slipknot" ir viena no žanra spilgtākajām, šokējošākajām un arī visvairāk pelnošajām apvienībām. Tās iegriešanās Baltijas dienvidu galvaspilsētā Viļņā bija sen gaidīta, un iespēju savus elkus redzēt klātienē nelaida garām arī vairāki simti, ja ne pat tūkstoši fanu no Latvijas.

Grupa pērn nosvinēja 20 gadu jubileju, un, kā varēja novērtēt Viļņā, tā šo gadu laikā iemantojusi plaša vecuma spektra fanu loku. Apvienība neslēpj, ka turneja šoreiz veltīta tiem, kuri grandiem bijuši uzticīgi arī pirms desmit un piecpadsmit gadiem.

Lai gan salīdzinoši nesen iznācis "Slipknot" jaunākais albums ".5: The Gray Chapter", kurš šogad nominēts "Grammy" balvai ("Grammy" nominēta arī viena no tajā iekļautajām kompozīcijām), turnejas dziesmu listē izteikti dominē skaņdarbi no viņu visu laiku populārākā, 2001. gadā izdotā, albuma "Iowa", kā arī neizpaliek spilgtākie hiti no pārējiem.

Līdz ar pašu grupas dalībnieku un fanu vidējā vecuma pieaugumu, šķiet, mainījusies arī "Slipknot" saskarsme ar publiku. Agrāko "maggots" (tulkojumā - gaļas mušiņu kāpuri) vietā apvienības vokālists Korijs Teilors sanākušos dēvēja par draugiem, ģimeni un brāļiem.

Tas gan nemainīja paša šova ekspresivitāti un šoka elementu bagātību - skatuves dziļumā esošā milzu ekrāna videoprojekcijas papildināja maskotā grupas astoņnieka jau tā atraktīvo uzstāšanos. Savukārt īsta odziņa bija uz skatuves novietotie rotējošie pacēlāji ar bungām, kurām piestiprinātas āža galvas.

Turklāt par šovu parūpējās arī paši fani - tā dēvētā mošinga jeb pūļa masveida grūstīšanās vidū halles centrā kādā brīdī pēkšņi uzplaiksnīja signālraķete, bet brīžos, kad apklusa solists, dziesmu ikreiz pārņēma zāle.

Teilors to novērtēja, ne reizi vien paziņojot, ka tas, ka grupa Lietuvā pirmo reizi ieradusies tikai tagad, ir milzu kļūda, un "Slipknot" Viļņā noteikti atgriezīsies vēl. Viņiem solījums jātur - Baltijas fani gaidīs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!