Foto: F64

Nedēļas nogalē, 21. oktobrī, koncertzālē ”Palladium” uzstājās kulta režisora Deivida Linča mūza un aizbilstamā – jaunā dziedātāja Krista Bella, valdzinot kuplā skaitā sanākušos koncerta apmeklētājus.

Devids Linčs vienmēr lielu mozīmi ir piešķīris mūzikai. Kristai Bellai, paralēli sava pirmā solo albuma "Crazy Clown Time" tapšanai, viņš sacerējis 11 dziesmas, kā arī producējis un noformējis viņas solo albumu ”This Train”. Rīgā Krista Bella ieradās, protams, bez izcilā režisora, tomēr koncerta laikā vairākkārt pieminēja viņa neizmērojamo ieguldījumu viņas karjeras attīstībā.

Dziedātāja sākusi savu karjeru mūzikā kā grupas "8 1/2 Souvenirs" vokāliste sava dzimtā Teksasas štata galvaspilsētā Ostinā. Grupas koncertā 1998.gadā Linčs ievēroja 20 gadus veco meiteni. 2004.gadā viņapārcēlās uz Losandželosu, kur kopā ar viņu komponēja un ierakstīja mūziku.

Viens no pazīstamākajiem Linča un Bellas kopīgās jaunrades augļiem ir "Poļu poēma" – skaņu celiņš Linča pēdējai un, viņaprāt, visdziļākajai filmai "Iekšzemes impērija" (2006.).

Kristas Bellas koncertu iesildīja pašmāju grupa ”El Mars”.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!