Foto: DELFI

Sestdienas vakarā Tamperē, Somijā, festivāla "Lost in Music" ietvaros uz kluba "Doris" skatuves kāpa grupas "Prāta Vētra" puiši. Lai gan viņi ir populāri arī somu vidū, uz koncertu īpaši kuplā skaitā bija sapulcējušies vietējie latvieši.

Vairāki no grupas kvēlākajiem faniem līdzi bija paņēmuši pat hokeja atribūtiku - šallītes un cepures Latvijas karoga krāsās, bet citi - mazus karodziņus. Kāda klubā satikta sieviete, kura Somijā pastāvīgi dzīvo jau divus gadus, norādīja, ka uz šo koncertu nemaz nedrīkst nenākt: "Tā nu ir sagadījies, ka "Prāta vētru" esmu redzējusi tikai divas reizes un abas Somijā - pirmoreiz pirms desmit gadiem un šovakar."

Grupa sanākušajiem nelika vilties - tā kā festivāla ietvaros klubā pēcāk bija paredzēta arī citu mūziķu uzstāšanās, prātvētrieši koncertu sāka pirms laika, lai pagūtu nospēlēt papildus dziesmas, kuras iepriekš repertuārā nebija paredzētas. Starp jaunākā albuma angļu valodas kompozīcijām izskanēja arī vairākas senākas starptautiski jau pazīstamas melodijas, taču kluba publika pavisam atdzīvojās latviski izpildīto dziesmu "Plaukstas lieluma pavasaris" un "Lidmašīnas" laikā.


Festivālā piedalījās arī grupa "Instrumenti", kā arī bija paredzēts daudzsološās dziedātājas Alises Jostes koncerts, kurš gan tehnisku iemeslu dēļ tika atcelts. Par festivālu un Latvijas mūzikas biznesa pārstāvju mērķiem Tamperē notikušajā mūzikas konferencē "Music & Media" lasiet jaunnedēļ.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!