Foto: DELFI
Trešdien, 11. jūlijā Mūzikas akadēmijā notika publisks uzveduma "Princese uz zirņa" ģenerālmēģinājums. Hansa Kristiana Andersena populārās pasakas uzvedums būs skatāms jau šajā nedēļas nogalē Rundāles pilī, Senās mūzikas festivāla ietvaros.

Uzvedumā princi, kurš meklē sev īsto princesi atveidos popzvaizgne Lauris Reiniks, bet princeses lomā būs jaunā operdziedātāja Elīna Šimkus (Volkmane).

Muzikālajā pasakas uzvedumā piedalīsies baroka orķestra "Collegium Musicum Riga" solisti , koris "Collegium Choro Musici Riga" un seno deju grupa "Kurzemes galma balets".

Atgādinām, ka sākot 14. jūlijā no plkst.12:00 Rundāles pils pagalmā bērniem būs iespēja nogrimēties un piedalīties radošajās darbnīcās, savukārt uzvedums "Princese uz zirņa" sāksies plkst.13.30 pils Baltajā zālē.

Mazie klausītāji aicināti ierasties uz pasākumu ar jau mājās uzzīmētu vai izveidotu princesi, kas būs nepieciešama koncerta noslēgumā.

"Latvijas Koncertu" producente Karina Bērziņa aicina vecākus īpaši padomāt, kā saģērbt savus mazos lolojumus atbilstoši pils etiķetei, proti, tērpā, kurā iezīmētos kaut neliels, bet senatnīgs akcents.

Ņemot vērā, ka Senās mūzikas festivāla koncerts bērniem notiek Baltajā zālē, vietu skaits ir ierobežots. Biļetes var iegādāties "Biļešu paradīzes" kasēs.

Atgādinām, ka Senās mūzikas festivāls šogad norisinās no 11. līdz 14. jūlijam Rīgā, Rundālē, Mežotnē, Lestenē un citur. Festivāla programma atrodama šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!